Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[serwis] Manitou Black Platinum AIR
Autor Wiadomość
xspeedi Offline
Turysta
*

Ilość postów: 2
Reputacja: Neutral Reputation
[serwis] Manitou Black Platinum AIR
Witam wszystkich.

Prosze o pomoc tych ktorzy choć troche wiecej sie znaja na temat serwisu tego amorka lub ogolnie manitou bo zasada moze byc podobna.

zakupilem amorek wraz z rowerem no i wypadaloby zadbac o sprzet n o i nie wiem jak sie wogole zabrac do tego bo nawet nie ma ten model smarowniczek.

chchialbym sie dowiedziec krok po kroku jakie czynnosci nalezy wykonywac aby amorka rozebrac - tak zeby niczego nie uszkodzic - przesmarowac, wymienic olej, - podobno nie jest to trudne aletrzeba wiedzeic czy srubke w lewo czy w prawo i w jakiej kolejnosci...

ktokolwiek wie cokolwiek na ten temat prosze o odpowiedzi jak bedziemy mieszkac blisko siebie stawiam browara i zapraszam na wspolna jazde - oczywiscie przed piweckeim....

//przemu
Zmieniłem tytuł tematu na forum - dla przyszłych pokoleń.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2007 10:15 przez przemu.)
19.07.2007 0:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 408
Reputacja: Positive Reputation
RE: MANITOU BLACK PLATINUM AIR POMOCY !!!!!
A masz odpowiednie narzędzia?

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
19.07.2007 11:50
xspeedi Offline
Turysta
*

Ilość postów: 2
Reputacja: Neutral Reputation
no mysle ze tak! a jesli czegos nie wiem to mzoe sie dowiem...a jakbyu czegos braklo jakiegos specjalistycznego klucza to sie dokupi...
19.07.2007 23:56
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Polecam najpierw zaopatrzyć się w instrukcję do amora - na pewno się przyda - powinny być w niej pomocne schematy.
Możesz także poczytać nasze artykuły o serwisowaniu amorów - Jeden dotyczy RST Omega SL 2004 i Rock Shox Judy TT 2002, drugi Marzocchi MX Comp Air 04 - ten chyba bardziej odpowiada twojemu amortyzatorowi. Obydwa są w dziale Artykuły na naszym vortalu.
Niestety ciężko mi więcej napisać bo nigdy nie miałem Manitou Blacka, ani tym bardziej go nie serwisowałem.
Co do narzędzi to w instukcji powinny być wyszczególnione narzędzia które są potrzebne do rozebrania amora.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2007 10:04 przez gb.)
20.07.2007 9:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 864
Od siebie proponuję wizytę na tej stronie i pobranie odpowiedniej instrukcji serwisowej. Znajdziesz w niej odpowiednio opisany serwis widelca wraz ze zdjęciami. Niestety tylko po angielsku.
Tutaj znajduje się link do przewodnika po serwisowaniu Manitou Black 2005. Myślę że będzie najodpowiedniejszySmile

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2007 10:17 przez przemu.)
20.07.2007 10:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.