Drodzy użytkownicy i goście odwiedzający strony vortalu mtbikes.info!
Zwracamy się do was z pytaniem o przyszłość naszego i waszego vortalu. Chcemy by był on dla was jak najwygodniejszy w użyciu. Chcielibyśmy go gruntownie przebudować, jednak wpierw prosić was o zdanie. W naszych głowach zrodziło się kilka zamysłów i nowych rozwiązań, jednak chcemy tez poznać wasze myśli. Głównie zastanawiamy się nad powstaniem pełnej integracji forum z częścią informacyjną oraz nad wizja odwrotna i kompletnym rozdziałem obu części. Tak aby na lamach vortalu publikować jedynie ważne informacje, newsy, testy, artykuły, materiały ogólnodostępne, nie wymagając rejestracji i logowania, natomiast forum stało by się bardziej niezależne. Prosimy o wyrażanie swojego zdania.
bardzo dobry pomysł według mnie , żyje na świecie masa ludzi którzy składają wizytę na naszych stronach tylko w interesie zaczerpnięcia wiedzy właśnie z przykładowych artykułów które można znaleźć w portalu , a nie wyrażają chęci uczestniczyć w społeczności forumowej dlatego moje zdanie jest takie aby rozdzielić na dwa oddziały

Ja jestem za połączeniem strony i forum.
stworzenie jednego logowania.
męczące jest czasem logowanie się na forum i na strone...
jednakże nie mam pomysłu jak....
byle by razem
pozdrawiam
@Vojt3k - na tą chwilę działa automatyczne logowanie na forum poprzez główną stronę. Tzn. logując się na stronie głównej jesteś logowany na łamach vortalu oraz automatycznie na forum.
wg mojej propozycji są takie dwa wyjścia gdzie: jedno mówi właśnie o pełnej integracji obu platform - logując się raz mamy dostęp do wszelkich zasobów, ale nadal na łamach vortalu wymagane jest korzystanie z konta użytkownika by dotrzeć do wszelkich zasobów. Oraz druga opcja, która mówi iż tylko forum wymaga logowania, korzystanie ze stron vortalu jest w pełni anonimowe i nie wymaga logowania. Wszelkie możliwości dostępne są bez autoryzacji użytkownika.
a mi coś wolno chodzi dziś MtBikes (dzis --- bo dawno mnie nie było) -- posty się wolno zapisują !
pozdrawiam @Przemu

a fanzolicie chłopy. jak dl amnie dobrze jest jak jest i chyba nie ma co zmieniać. poza tym weźcie pod uwagę, że liczy się jakość!!
A ja wybrałam pełną integrację.
Przemu przecież nie można "rozerwać swojego dziecka" na pół.
Chciałbym prosić o wypowiedzi większego grona. Ten temat jest dla mnie bardzo ważny.
Pozdrawiam

Przemku : Ja byłbym za rozdzieleniem forum i vortalu . W vortalu ludzie i tak nie biorą czynnego udziału . Jedynie co to poczta . Pocztę można wrzucić do panelu nawigacji , i myślę że to byłoby dobre rozwiązanie . Co do forum , forum natomiast idzie w dobrym kierunku i żyje swoim życiem

Mamy tu sb zastąpiony tym z vortalu bo i po co dwa

Na forum jak można zauważyć jest większy ruch , ludzie chętniej coś piszą

,pomagają sobie wzajemnie udzielają cennych rad . Można rozwiazac to w taki sposób jak my to zrobilismy w Serwisie Wedkarze.info , piszemy arta a w arcie na końcu dajemy link do tematu na forum , tam użytkownicy wypowiadają się na dany temat i jest ok. Podsumowując jestem za rozdzieleniem forum i vortalu , chociaż wiem ile pracy i wysiłku włożyłeś w integrację jednego z drugim

Jednakże ostateczną decyzję podejmiesz Ty .
Pozdrawiam i życze sukcesów

Art
Od czasu kiedy zapytaliśmy Was o zdanie minął miesiąc. Czas zamknąć temat i zgodnie z obietnicą rozpocząć zmiany. Tak jak pokazują wyniki ankiety - zdezintegrujemy stronę i forum. Nowa forma vortalu będzie gram odmienna. Ale więcej szczegółów nie mogę powiedzieć teraz - wszystko poznacie z czasem publikacji nowego mtbikes!
Dziękuje wszystkim za pomoc i wyrażenie opinii.