Piszcie jakich smarów używacie do swojego łańcucha. Ja używam FinishLine crosscountry ale mysle ze bede musiał go zmienic bo cholernie szybko wysycha i sie wykrusza. Piszcie jak jest u was
Wysycha? Tu się zgodzę, ale co Ci się wykrusza? Chyba brud

Ja treż stosuję Finish Line'a Cross Country i jestem bardzo zadowolony. Stosuję go według instrukcji. Nakładam po kropelce na każdą rolkę między ogniwami, kręcę moment napędem, zostawiam na trochę i po powrocie wycieram szmatką zbędne ilości. że wysycha to sie zgodzę, ale zamierzam teraz temu zaprzestać

Będę częściej czyścił napęd i tyle

Zrobie trochę kilometrów, zobacze że już brudny no to myjemy, smarujemy i juz OK.
Przemu

Wysycha, miesza sie z kurzem i wykrusza. Ale mnie najbardziej denerwuje ze trzeba lancuch smarowac przed kazdym wyjazdem, bo jest suchy. Jets nieodpowiedni do dlugich tras ktore robie. Zastanawiam sie nad kupieniem smaru Tomex Maraton. Kosztuje tyle samo co finishline a pisza ze wystarcza na bardzo dlugo. Zreszta zobaczcie:
http://bikeboard.pl/index.php?d=blog&art=115. Ewentualnie stary dobry Rohloff ale za 10 zl wiecej.
Myślę, że możesz spróbować

Ja lubie finisha i tyle

Ale zawsze jak spróbujesz, powiesz co sądzisz to może i ja sprawdze jak sie Tomex sprawuje, albo Rohloff.
Przemu

Moj kumpel zaczal od Rohloffa, ale potem sie przerzucil na finishline. Ale z czasem zaczal jezdzic maratony i mowi ze rohloff jest bez porownania. Z kolei Tomex jest tak dobry ze az trudno go zmyc

A ja uzywam taki smar do skrzyni biegów i nic go nie przebije!!! Jak go znajde w garażu to opisze go dokladnie!
Skoncze Finish Line'a to potestuje inne

Ale znowu smar, który nie chce zejść wcale nie jest dobry

Ni ma co sie męczyć przy praniu napędu. W tym miejscu finsh jest dobry. Aaa... zapomniałem powiedzięc jednej rzeczy. Ja mojego finisha używam głównie w suchych warunkach, a nie w mokrych jak brzmi jego przeznaczenie.
Przemu