forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: booster
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
jak w temacie. ma ktoś coś takiego??
jak tak to ile daliście??
wspomaga to rzeczywiście hamowanie??
pozdrawiiamGrinGrinGrin
ja mam booster z przodu(nie mam amora)i mysle ze jesli Ci zeczywiscie hamulce nie działają zbyt efektywnie to napewno odczujesz poprawę. A jak dużą zależy od tego ile wydasz na booster. Oczywiście powinien być jak najsztywnieszy. Ja dalem za swoj 2 dychy w bikershopie dawno dawno temu. I żeczywiście troche pomogło, choć ważne jest również czy linka nie jest juz zbyt zużyta i rozciągnięta oraz to czy masz dobre klocki hamulcowe. Aha no i booster musi mieć swoje srubki i podkladki, bo bez nich sie go nie da zamontować, widzialem kiedys taki bez niczego i prędzej by się on nadał do podkucia konia a nie do roweruSmile
uff ale sie napisalemGrin
Booster... Nigdy sie nad tym nie zastanawiałem... Myślę że na pewno sie przyda. Rozumiem przez to że Twoj rower słabo hamuje, tak? Jak pisał gb najpierw sprawdź linkę i klocki oraz najważniejsze, czy gdziesz przypadkiem nie ma smaru, nawet kropli!

PrzemuCool
podobno pomaga i usztywnia gdy rama jest alu. tak jak u mnie.
w sumie czemu nie spróbować ok 25złSmile)??
Hehe... Kup i podziel się z nami swoimi doświadczeniamiGrin

PrzemuCool
zakupilem 14zł - 10% rabatu.Smile) uważam że jest spoko i usztywnia rame i wspomaga hamowanie . testowalem na KastanowejSmile) i jest git!!
Ja mam boostery i już się przekonałam parę razy (nie tylko na swoim biku) co to znaczy wzmocniona siła hamowania ....
vojt3k napisał(a):uważam że jest spoko i usztywnia rame
Widelec amortyzowany też usztywni?
brooce napisał(a):
vojt3k napisał(a):uważam że jest spoko i usztywnia rame
Widelec amortyzowany też usztywni?

Pewnie że takSmile
Przekierowanie