Witam!
Jestem nowy na tym forum, i jak coś nie będzie jak trzeba to proszę napisać wtedy postaram sie naprawiać błędy ale teraz do rzeczy.
Mianowicie przyszedł czas na rozglądnięciem się nad rowerkiem, a od jakiegoś czasu podobają mi sie skoki na rowerach. Dlatego chcę złożyć duala za max 1200 zł. Proszę o napisanie czy złożę za 1200zł rower do skakania, a jak tak to w miarę możliwości napisać ile mniej więcej będę musiał zapłacić za daną część i jakich firm brać części.
Z góry dziękuje bo wiem że na tym forum dostanę odpowiedz.
Pozdrawiam

Za 1200 zł nie ma najmiejszych szans na złożenie roweru do skoków... no chyba, że jakiegoś używanego znajdziesz na allegro
Dozbieraj do 2000 - za tyle już się coś powinno znaleźć

Tylko napisz, czy uzbieranie conajmniej takiej sumy jest możliwe...
No to już coś wiem. Myślę że jest to możliwe ale nie w najbliższym czasie

niestety
Dzieki
Zastanawiam się teraz czy nie kupić na obecny moment:
-ramy(prawdopodobnie DARTMOOR STRET STEEL)
-amortyzatora(jaki?)
-kiere i mostek (husfelt)
i potem dokupywać części co miesiąc.
Co myślicie takim rozwiązaniu?
no to wiem kiere i mostek
teraz pomożecie może wyborem ramy i jaki korbowód

Rama - jak podałeś, Dartmoor Street Style jest całkiem niezła i to za małe pieniądze

Jest jeszcze ewentualnie Street Fighter (tego samego producenta).
Korbowód - Bardzo "fajny" jest Truvativ Ruktion (na którym jeżdżę) lub Hussefelt (też Truvativ-a). Obie korby są mocowane do środka supportu w standardzie "Howitzer" - gruba oś i "duże" łożyska cartridge (tzw. "maszynowe") wystające poza mufę supportu.
Jest jeszcze wersja korb Hussefelt pod tzw. ISIS

Chyba kupię rame street figether. Juz wczesniej sie zastanawiałem figether czy styl (street). Ostatnio bylem w sklepie i widzialem ta rama dartmoor street figehter jest drozsza troszke ale napewno lepsza i wyglod troszke fajniejszy takze kupie street figether.
witam!
Mój kolega poinformował mnie że ma na sprzedaż rame Sign.
Widziałem ją i jest w bdb stanie i chce ją sprzedać za 120zł.
Rozmiar ramy : 15-16 rożnie mówią
i tu sie pojawia moje pytanie :
czy przy moim wzroście (około 170cm) ta rama nie będzie za duża do skakania?
Mój kolega sprzedaje ją, ponieważ jest dla niego za duża (ma około 150cm wzrostu).
Jak będę mógł to dołączę jakieś fotki tej ramy.Poproszę kolegę żeby wysłał mi na pocztę jakieś fotki. Zaoszczędził bym w ten sposób jakieś 280zł około
Proszę o szybką odpowiedz
Pozdrawiam
Myślę, że może być trochę duża... tzn do lekkiego DH byłaby dobra, ale dirt, czy street - to już nie te rozmiary... wg mnie

Poza tym Street Fighter lepszy

a jakbym na początek kupił takiego signe a potem street figether?
a teraz za ta kasa co zostanie juz mam prawie hamulce tarczowe;/
Cytat:a jakbym na początek kupił takiego signe a potem street figether?
Oczywiście nikt Ci nie broni

Sign też powinien być dobry, tyle że "mniejszy lans" i jestem jakoś bardziej przekonany do Dartmoora, niż do Krossa.
Cytat: teraz za ta kasa co zostanie juz mam prawie hamulce tarczowe
w takim razie może rzeczywiście bardziej się opłaca brać tańszą ramę i tarczówki...

niewiem jak dac cytat wiec napisze tak
napisales :
"mniejszy lans" <--- niezbyt wiem co to znaczy, moglbys wjasnic
Kolega chciał powiedzieć tymi słowami że kupując tańszą ramę nie rzuca ona się tak w oczy innym rowerzystom. A jak wiesz to jak z samochodami jest - im droższy i lepszy tym 'poziom respectu' rośnie. Choć nie zawsze

Myślę, że nie warto... Możesz kupić - nic się nie stanie, ale...
Niektóre części są całkiem dobre, lecz nie wszystkie. Najbardziej jednak nie przekonuje mnie facet, który rower sprzedaje. "Sam nie wiem, jaki model", "zembatka"...
Rób jak chcesz, ale ja bym osobiście kupił wszystkie części oddzielnie (spokojnie mogą być z allegro, byle pojedyńcze)
Lans = szpan
Jak robić cytat? Piszesz takie coś ("kto_napisał" to nazwa użytkownika, którego cytujesz):
Kod:
[quote]cytowany tekst[/quote]
lub
Kod:
[quote="Kto_napisał"]cytowany tekst[/quote]