Witam,
mam prośbę. Mój kuzyn chce sobie kupić jakiś w miarę dobry rower do 800 zł do zwyczajnej jazdy rekreacyjnej. Dajcie jakieś swoje propozycje.
Ten Thorn ma stalową ramę, nieznane hamulce tarczowe. Obawiam się że to nie do końca najlepszy pomysł.
Jestem zdania że lepiej kupić prosty rower na aluminiowej ramie i bardziej znanym osprzętem aniżeli tego typu.
Ja bym się skłaniał do tego Kross'a bądź Meridy. Trzeba zobaczyć w sklepie o którym pisałem.
Giant Rock na części wydaje mi sie bez sensu. Dlaczego jest w częściach?
A ten Kross wygląda OK. Specyfikacja chyba ta sama co normalnej wersji.
Polecam przed zakupem fizycznie obejrzeć rower i dobrać rozmiar do jeźdźca. To bardzo ważne.
Wygląda to OK. W pierwszej chwili myślałem iż jakiś prywatny użytkownik sprzedaje rower używany - w częściach. A tak pudełkowa wersja - złożyć, wyregulować i w drogę.
Jednak powiem to jeszcze raz - rower przed zakupem trzeba przymierzyć. Dobrać rozmiar. Warto zobaczyć rowery przed zakupem z internetu. Wtedy mamy pewność iż nie kupimy bubla.
A który według ciebie jest lepszy ? Ten Kross Hexagon czy Giant Rock ?
Porównując oba rowery są one zbliżone pod względem komponentów. Moim zdaniem jest to sprzęt porównywalny. Ciężko decydować na odległość. Zalecam przymierzyć jeden i drugi i zdecydować wtedy.