forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: Dobry licznik za rozsądną cene.. Jaki polecacie?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
no tak jak w temacie szukam w miare dobrego licznika i przedewszystkim nie jakiegos mega drogiegoPfft bo moj pada...Sad
Ja mam licznik za 9.99Pfft Zrobiłem już na nim ok 1600km i chodzi super! Możne nie ma zegarka ale i tak za taka cene jest wspaniały i narazie lepszy nie jest mi potrzebnyGrin
Na allegro znajdziesz tanio nowe licznikiSmile
Kupowanie tanich liczników to wielka loteria. niektóre są dobre a niektóre nie a mimo to kosztują tyle samo.
jeśli nie chcesz mieć problemów to polecam CATEYE'a np taki:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61272014
lub ewentualnie Sigma Sport
podejrzewam że za 9.99zł to możliwe sa przeklamaniaPfftPfftPfft
W sumie ja tradycyjnie polecam SigmęGrin
Na przykład tą: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61517959
Sam korzystam z sigmy i jestem bardzo zadowolony, gdyż to nie jest mój pierwszy licznik tego producenta. Co do Cat-Eye uważam, że nie są złę, ale słyszałem opinie użytkowników niezadowolonych ze sprzętu. Mnie się Cat-Eye podoba wizualnie, niestety nie wiem jak działa. Co do Sigmy i jej działania moge polecić w ciemno. Licznik Sigmy jest pewny.
PrzemuCool
Moj pierwszy licznik to tez Sigma. Był to bardzo stary model i miał zaledwie 3 funcjke. Ale gdy ukradli mi rowerSad to ją stracilem
Cytat:gb napisał/a:
...
jeśli nie chcesz mieć problemów to polecam CATEYE'a np taki:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61272014
...

miałem tego cateye'a i wcale nie jest bezproblemowy:
po pewnym czasie guziki sie wyrobiły, aż w końcu od wstrząsów
doznał wewnętrzengo pęknięcia Grin , jedyne co w nim jest dobrego to to , ze zajebiście rostrzaskuje sie na asfalcie Pfft
ta, ja MAM tego cateye'a i owszem nie jest rewelacyjny (20 zl to max ile powienien kosztować) i przychylalbym sie raczej do trelocka (fajne z wekresem predkosci jak w samochodzie) albo do sigmy bo to jednak sprawdzona firma - ale co do cateye'a to:

1. co to znaczy ze guziki sie wyrobily - plastik sie zdarl? tarles je 3000 razy na godzine?! Grin
2. "od wstrzasow doznal wewnetrznego pekniecia" - ekhm nie spytam o jakiej sile to byly wstrzasy GrinGrinGrinGrin tudziez ile ich bylo, bo rozje***nie od samych wstrzasow na stale przykreconego tak malej powierzchni elementu (nie wiem czy chodzi o obudowe czy o wew. uklad) troche INWENCJI wymaga
3.pokaż mi licznik, ktory sie nie rozjebie o asfalt? GrinGrinGrinGrin
Ludzie, nie czepiajcie się! Poza tym Plastim to plastik. Z nim może się wszystko wydarzyć, może nawet sam z siebie pęknąć. Poza tym z tego co pamiętam użytkownik extremeboy uprawia kolarstwo w sposób dość nieprzyjemny dla sprzętu (choćby skakanie). A poza tym licznik mógł być felerny... Skończmy tą dyskusję, może założyciel tematu już się zdecydował na coś?
PrzemuCool
heh no więc chyba zdecyduje się na jakiś model sigmy... dzięki za odpowiedzi na mój post

temat do zamknięciaPfft
ZamkniętoGrin
Przekierowanie