forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: Marzocchi MXC Coil 2002 100mm
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,
Jestem pierwszy raz tu na forum... Jestem "laikiem" wiec prosze o wyrozumiałość:-) Jestem z tych co wsiadaja i jeżdżą i grzebią w sprzęcie najmniej jak sie da:-) Otóż oddałem do znajomego serwisu swojego Bombera w celu wymiany oleju. No i koles zmienil olej... Odebrał go mój ojciec nie sprawdził i dostarczył mi go do NL (Obecnie tu zyje i pracuje...). No i właśnie... Teraz po serwisie Bomber ma tylko 2-3 cm skoku i jest twardy jak cholera. Jak to wyregulować? Tymi srubami, ktore są w goleniach pod spodem? Wstępna regulacja srubkami na gorze nic nie wnosi...
Nigdy w nim nie grzebałem bo zawsze chodzil (od 5 lat!!!) super. Teraz to porażka... Być moze cała sprawa jest smiesznie prosta ale przyznam sie, nie wiem jak to ugryźć. Rozebrac i złożyc od nowa?

Dzięki z góry za podpowiedzi?

Pozdr,
Rafal
Śrub na dole nie ruszaj, jest to element konstrukcyjny i nie służy do regulacji.
Co do przyczyny to ciężko jednoznacznie powiedzieć, gdyby to był amortyzator powietrzny najprawdopodobniej by był za mocno napompowany, ale to sprężynowiec.
Mi do głowy przychodzi zła gęstość oleju, albo za duża ilość oleju.
Najlepiej byłoby oddać go jeszcze raz do serwisu, niech poprawiaja to co źle zrobili.
Przekierowanie