forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: Korba Truvativ Firex
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
No mam pytanko,czy moja korba jak wyzej nie jest czasem zbyt mocno skręcona?
Dzis zakładałem trzeci łancuch(jezdze na trzech) i pokręciłem sobie korbą,nawet tak na maxa,od jakiegos czasu mam wrazenie ze powinna luzniej jednak się obracac gdy nie jest obciązona łancuchem.
Po zakręceniu na maxa robi 3 góra 3,5 obrotu,niestety nie posiadam klucza do korb ale moim Zdaniem powinna luzniej się obracac,czekam na wasze opinie
Korba bez łańcucha powinna się lekko kręcić i na pewno nie zatrzymywać po 3 obrotach. Moja kręci się jak głupia, suport jest już stary, ale nie ma luzów.

Właśnie sprawdziłem, że nawet z łańcuchem zrobi 3 obroty,a u Ciebie robi tyle bez łańcucha, więc chyba cos nie tak.
Dzięki,własnie z Hubertem tez rozmawiałem i juz nie mam wątpliwosci ze jest zbyt ciasno.
Juz w dniu zakupu stwierdziem ze jest ciasno ale gosc stwierdził ze "wyrobi się"...he he
lece szukac jakiegos speca z kluczem do korb
wczoraj i dzis słyszałem opinie "fachowca" w serwisie ze korby typu hollowtech a moja jego zdaniem taka jest,tak własnie muszą działac No
ma ktos z was moze korbe taką jak ja?czekam na opinie i komentarze
Dobry temat poruszasz. Powiedz mi to korba ze środkiem GXP czy normalnymn gigapipem na oś typu isis drive?
Dla mnie sprawa nie obracającej się luźno korby to coś dziwnego. Przecież tam nie może być takiego tarcia, to jest nielogiczne. Musi być ciasno. Nie słuchaj 'fachowców' tylko HubertaSmile
Przekierowanie