forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: SR Suntour Duro 130mm
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam Grin

Czy ktoś z Was wie jak szeroką piastę mogę "włożyć" do amora podanego w temacie? Wszędzie już szukałem i niestety nic nie znalazłem.

Z góry dziękuję za pomoc Smile
Odległość między hakami powinna wynosić 100mm, włożysz każdą piastę z osią 9mm szeroką na 100mm
Dzięki za odpowiedź Wink
Nie robiąc nowego tematu, pytanie mam takie: trzeba mi zmienić sprężynę w lewej goleni w w/w modelu. Jest możliwość zakupu takiej części? Wujek mógłby mi wytoczyć taką sprężynkę, lecz boję się o materiał z jakiego mi to wykona, dokładnie o to, że możne być za miękki lub za twardy. Jest w ogóle sens takiego zabiegu? Decyduję się na niego bo mam zbyt duże ugięcie bierne.
Nie wiem jakie możliwośći ma wujek, ale chyba ciężko będzie precyzyjnie zrobić sprężynę tak aby była trochę twardsza. Do suntourów raczej nie ma części zamiennych, tak jak do Rock shoxa gdzie możesz sobie dokupić sprężynę o określonej twardości.
A regulacja naprężenie wstępnego nie pomaga?
Powiedz mi czy korki masz metalowe czy plastikowe w Duro?
W lewej akurat plastik. Kiedyś gwint urwałem hehe i musiałem zmienić... Wujek ma możliwości, wierzcie mi. Zastanawiam się tylko czy jest sens mu głowę zawracać i czy nie poczekać te kilka miesięcy i kupić nowy amorek... Regulacja nie pomaga, nawet na najtwardszym ugięcie jest spore
No to szkoda;( Chyba ze możesz podmienić lewą i prawąWink
Bo mam pomysł pewien. Regulator naprężenie działa tak że wysuwa się kawałek plastiku wraz z jego przekręcaniem. I wtedy sprężyna jest ściskana, przez to twardsza. Mam rację?
To jeśli tak to gdyby pod sprężynę do goleni włożyć stosowny kawałek rurki który dodatkowo spowoduje jej utwardzenie?
Tylko po to chce metalowy korek żeby nagle przy mocnym uderzeniu to wszystko nie wyleciało. Bo siła będzie większa niż teraz.
A o to Ci chodziło. Wolał bym pominąć kombinowanie z rurkami w goleniach. Poprzedni właściciel od którego mam amorka w taki piękny sposób go załatwił niestety. Owy kawałek rurki opuścił swoje miejsce i zrysował lagi od wewnątrz... Zastanowię się nad tym przemu
Wiesz - to zmieni charakterystykę. Ewentualnie twardsza, dorobiona sprężyna.
No chyba że włożysz ten elastomer którego pewnie już nie maszGrin
Elastomera nie ruszałem, na początku jeździłem bez, ale po kilku przyzwoitych uderzeniach i dobiciach stwierdziłem, że jednak jest przydatny...
Przekierowanie