witam chce zakupic kola .Waze 81 kg do tego 190 cm wzrostu . Zastanawiałem się nad mavic corssride ale mzoe skladac kola? jestem zdecydowany skaldac kola
http://www.centrumrowerow...d=1&skid=1&l=pl
lub
http://www.centrumrowerow...d=1&skid=1&l=pl
czym sie generalnie one różnią do siebie?

bo z tego co czytałem te mavica sa naprawdę dobre

wiec co radzicie?
a gl jakieś tam mtb do tego troche szosy i turystyki roznei bywa. Chce tez oponki to oponki wydaje mi sie ze kenda komodo bedzie bardzo dobrym rozwiązaniem bo nie chce duzo wydac na opony max 150 zł komplet no 200
// poprawiłem temat
Najpierw zadaj sobie trud i chociaż sprawdź czy linki działają a nie wklejaj bezmyślnie z innego forum
Witaj Michale

Wybacz podejście kumpla, tak to bywa. Ale linki proszę popraw, bo z takich wiele się nie doszukamy.
Ja nad kołami sam miałbym problem. Czy właśnie Mavici (ale i tak za 600zł to tanie są - nie to co crossmaxy), a może gotowe od Shimano - kiedyś czytałem dośc dobre zdania o komplecie Deore. Choć to niska półka.
Ale zawsze można coś składać. Piasty pewno bym brał z Shimano - XT bo uważam za kompromis wykonania i działania. Do tego szprycha cieniowana 2-1,8-2 no i jakaś lekka dosyć obręcz. Ale wiadomo - by się zmieścić w pieniądzach. Koła chcesz pod tarcze czy pod V'ke?
A oponki - ostatnio zachwalał strasznie Shagrath Continentale Speedkingi. Niezłe na ubitym a świetne w teren. A w swojej kwocie to nawet kevlarowe powinieneś zmieścić

Opony wydaja się być fajne. Zwijane to wygodne w użytku. Wiedzy o nich nie mam, jednak bieżnik sprawia wrażenie dobrej opony w teren jak i na utwardzone drogi. A do tego fajna masa.
Obręcze - z tych dwóch Mavic i Alex miałbym dylemat poważny. Kiedyś słyszałem opinie że Mavici są dość giętkie. Ale znów ten Alex ma ograniczenie do tych 85kilo. Widać że to cieniowane strasznie więc wytrzymałości tez cudownej nie ma. Moje pierwsze Alexy wspominam źle, ale to był niski model - TA19. Z dwojga złego wziąłbym Mavici.
Piasty - Novatec to piasta na maszynówkach. Nie wiem czy mówisz o modelu gdzie tylna ma 2 czy 4 łożyska - bo są i takie i takie. A XT to klasyk na kulkach. Jedno i drugie rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Novatec ma łożyska które są tanie w serwisie. Ale za to wazy więcej niż XT. XT znów - moje ma już za sobą kilka tysięcy kilometrów i moim zdaniem kręci się bardzo dobrze. Z początku miałem problemy z odkręcającym konusem, ale po regulacji jest super. A szprychy jakie?
I powiedz mi co to dokładnie wynegocjowałeś za te 560zł?
(28.08.2008 19:51)przemu napisał(a): [ -> ]Opony wydaja się być fajne. Zwijane to wygodne w użytku. Wiedzy o nich nie mam, jednak bieżnik sprawia wrażenie dobrej opony w teren jak i na utwardzone drogi. A do tego fajna masa.
Obręcze - z tych dwóch Mavic i Alex miałbym dylemat poważny. Kiedyś słyszałem opinie że Mavici są dość giętkie. Ale znów ten Alex ma ograniczenie do tych 85kilo. Widać że to cieniowane strasznie więc wytrzymałości tez cudownej nie ma. Moje pierwsze Alexy wspominam źle, ale to był niski model - TA19. Z dwojga złego wziąłbym Mavici.
Piasty - Novatec to piasta na maszynówkach. Nie wiem czy mówisz o modelu gdzie tylna ma 2 czy 4 łożyska - bo są i takie i takie. A XT to klasyk na kulkach. Jedno i drugie rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Novatec ma łożyska które są tanie w serwisie. Ale za to wazy więcej niż XT. XT znów - moje ma już za sobą kilka tysięcy kilometrów i moim zdaniem kręci się bardzo dobrze. Z początku miałem problemy z odkręcającym konusem, ale po regulacji jest super. A szprychy jakie?
I powiedz mi co to dokładnie wynegocjowałeś za te 560zł?
za same 560 zl mam kola opony za 45 zl sztuka kierownica za 45 zl i do tego kaseta lx za 65 lub xt za 110 .Mavic to mavic tak uważam

ograniczenie do 110 kg. Kazdy ma swoja opinie jednemu padnie xt drugiemu naewet i to nie padnie wiec wiesz sprzet jest nierówny sobie.
CrossRide'y pod V-brake mają po 20 szprych i ważą 1750 gr (katalogowo oczywiście)
Ja mógłbym Ci takie sprzedać - jeździłem łącznie z 10 razy - nie więcej niż 100 km,i na nowych klockach XTR'a.
Ja chcę sprzedać, bo jestem zmuszony, gdyż złożyłem rower, ale zostawiłem stary amortyzator bez uchwytów pod tarczę i musiałem zostać przy V-brake'ach, ale kupiłem już nowy amor i sprzedaję koła.
Kupować nie Musisz, ale opinię Możesz przeczytać - a więć tak:
1 Świetnie się kręcą
2 Super wyglądają
3 Są dokładnie spasowane
Jeśli Jesteś zainteresowany, to Napisz
Ja bym w życiu nie składał kół, gdy zestawy już tak spadły z ceny i jeśli się Ktoś ze mną nie zgadza, to niech "złoży" zestaw:
1 O takiej wadze
2 O takim wyglądzie
3 O takiej wytrzymałości
Czekam...
(29.08.2008 12:06)adidassler napisał(a): [ -> ]CrossRide'y pod V-brake mają po 20 szprych i ważą 1750 gr (katalogowo oczywiście)
Ja mógłbym Ci takie sprzedać - jeździłem łącznie z 10 razy - nie więcej niż 100 km,i na nowych klockach XTR'a.
Ja chcę sprzedać, bo jestem zmuszony, gdyż złożyłem rower, ale zostawiłem stary amortyzator bez uchwytów pod tarczę i musiałem zostać przy V-brake'ach, ale kupiłem już nowy amor i sprzedaję koła.
Kupować nie Musisz, ale opinię Możesz przeczytać - a więć tak:
1 Świetnie się kręcą
2 Super wyglądają
3 Są dokładnie spasowane
Jeśli Jesteś zainteresowany, to Napisz
Ja bym w życiu nie składał kół, gdy zestawy już tak spadły z ceny i jeśli się Ktoś ze mną nie zgadza, to niech "złoży" zestaw:
1 O takiej wadze
2 O takim wyglądzie
3 O takiej wytrzymałości
Czekam...
daltego je chce wziasc i pod v bo tarcze nie sa mi potrzebne

hmm cena?
Ja na początek proponuje 500, a co Ty na to?
Nie mają nawet 100 km - może z 50
Teraz poluję na Fulcrum Red Metal 1
Ewentualnie mógłbym sprzedać 2 lekkie dętki Schwalbe (cena nowej 25/sztuka) i 2 lekkie opony Michelin WildGripper (cena nowej 100/sztuka) - jeżdżone tyle, co te koła
Powinniśmy Się Dogadać
Ewentualnie mógłbym sprzedać 2 lekkie dętki Schwalbe (cena nowej 25/sztuka) i 2 lekkie opony Michelin WildGripper (cena nowej 100/sztuka) - jeżdżone tyle, co te koła
Powinniśmy Się Dogadać
Powinniśmy Się Dogadać
Powinniśmy Się Dogadać