forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: Avid juicy 7 160mm
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jestem zainteresowana kupnem hamulcow avid juicy 7 (tarcze 160mm).
Najlepiej w bialym kolorze...Smile
ale to forum rowerowe, nie sklepSmile
ooo ...Smile ale moze przypadkiem ktos akurat bedzie chcial sprzedac... a ze z bialymi 'siódemkami' nie jest latwo, dlatego pisze gdzie moge..Smile
gawroni o co ci chodzi... jest dzial kupie to i dziewczyna napisala ze kupi... a niby po co jest ten dzial ? Smile
Oj żart ludziska, żartSmile Nie traktujcie tego aż tak poważnie. Napisałem tak bo to zabrzmiało tak, jak się w sklepie o coś prosiPfft Taka pierwsza myśl moja.

Kasiu - bardzo ładny nick muszę Cię pochwalić, a nie myślałaś np. o pomalowaniu? Ja np zmieniłem kolorystykę mojej ramy na czerwony bo niebieski był za mało agresywny, co prawda drobne niebieskie elementy zostały, ale jestem zadowolony ze swojego malowania.
hmmm o pomalowaniu czego ?
Caly rower mam czarny, chociaz marzyl mi sie bialy... myslalam,zeby pomalowac rame, ale ze wzgledu na to,ze jest delikatna - ze skandium (nox model eclipse sc) doszlam do wniosku, ze piaskowanie mogloby jej zaszkodzic noi wazylaby ciut wiecej... ale nie poddaje sie - znajde cos bialego Wink
Biały kolor ma to do siebie niestety, że strasznie widać brud. Tak samo jak z samochodami - dlatego zazwyczaj białe auta mimo wszystko są tańszeGrin Ja przemalowałem ramę sprayem zakupionym w sklepie motoryzacyjnym. Rower to co prawda nie płótno malarskie, ale czemu się nie zabawić w designera?
Ciekawie będa się prezentować białe Juicy przy czarnej ramie. Ale na pewno musza być 7? Może skuś się na wersję Ultimate: http://allegro.pl/item426169440_hamulce_...abike.html Będa śliczne białe. Na pewno w Ultimate sa kolory, a o innych nie pamiętam. Czytałem kiedyś że Sram wypuścił hamulce pod kolor Sid'ów. Ale nie wiem właśnie czy to nie chodziło o Juicy Ultimate.
o tak, widzialam je... odlot wizualny Grin
ale jest to roznica w cenie ok 500-550zl za ultimaty... gdyby byly troche tansze to pewnie bym sie skusila... Wink
Wiem, wiem. Ale z drugiej strony jest jeszcze różnica w masie.
A patrząc dalej - między Juicy 7, a Juicy 5 różnica to tylko pokrętło. Które i tak nie wydaje mi się bardzo potrzebne. Masa wg producenta ta sama (+ -2g). A Juicy 5 na 2008 masz srebrne, to prawie jak białeGrin
5, a 7...

dylematy... dylematy... slyszalam,ze kazdy wyzszy model avidow rozni sie sila hamowania.. i ze to pokretlo jest jednak przydatne... a jesli chodzi o srebrne, to znalazlam srebrne 'siodemki'... ale wiesz, 'prawie' robi roznice Wink
bialy model a7 jest robiony, ale nie na sprzedaz do sklepu, tylko montowany jest do rowerow, wiec ewentualnie zamiana z kims komu kupie w innym kolorze, albo ktos bedzie chcial je sprzedac jako 'nowe, zdjete z roweru' Wink
AchaSmile
No to ładna kombinacja. Albo tak się uda, albo jak wyżej Ultimate. Ale wersja Ultimate to już dużo pieniążków.
Przekierowanie