forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: Linki i pancerze
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Na wiosne chce wymienic większosc moich linek i pancerzy,moze nawet wszystkie.
Zastanawiam sie tylko w jakie warto zainwestowac i po jakim czasie zalecana jest ich wymiana?
Moja maszyna ma równy rok,mysle o wymianie na wiosne na pewno linek i pancerzy od przerzutek,od hamulców tak na dwa razy.
Ktos poleci cos godnego uwagi,mysle o Clarks,XTR ale moze byc cos zupełnie innego.
Może nokony? http://www.cult-bikes.com/Nokon.htm
Trochę kosztują ale na pewno byłyś zadowolonyGrin
Ciebie to Grześ opuściło rozsądne myślenie. To że jeden maniak kupił nie znaczy że inny kupiPfft Toż to majątek za koraliki jak dla małej dziewczynki.
Ja np korzystam z linek do manetek z zestawu - Shimano, stal nierdzewna. I do tego pancerze SIS-SP41 jak się nie mylę. A do hamulców... No to co było z JuicyWink
Hoho... To rzeczy które jak na razie znajdują się znacznie wyżej niż górna półka hehe. Ja kupiłem pancerze w zaprzyjaźnionym sklepie po 8 zł/mb. Kolor czarny, wyściełane są teflonową warstwą ślizgową, pancerz metalowy spiralny. Cóż więcej chcieć?
Oj przynajmniej pokazałem, a nuż się skusiGrin
@mcgawroni - to dobre pancerzyki. Jak dużo jeździsz wymień 2 razy w roku i będzie superSmile
A moje Shimano to tez klasyk, ino ze smarem w środku. Ale to tak jakby do Twoich nie dało się wrzucić smaruGrin
Najpierw lałem w nie olej teflonowy finish line. Teraz leję olej na trudne warunki atm bo bardzo dobrze wypiera wodę...
Ja nie mam zamiaru wymieniac 2 razy w ciągu roku,raczej raz na 2 lata.
Moje jeszcze jakos działają ale na wiosne do kosza idą.
Dlatego szukam dobrych bo załoze je sam i muszą byc strasznie solidne
Ja polecę komplet Accentów Supreme. Diablo sztywne. Po wstępnym ułożeniu na rowerze prawie w ogóle się nie poruszają. Stopień kompresji też mają niewielki, przez co przerzutka chodzi bardzo dobrze i szybko.
Jednak jeśli chcesz zmieniać pancerz raz na dwa lata to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest system zamknięty. W przeciwnym wypadku praktycznie żaden system nie wytrzyma takiej próby czasu.
http://www.chainreactioncycles.com/Searc...re&x=0&y=0

Więc tak ja od wielu lat mam pancerze Gore. Linka jest w specjalnej osłonce i dopiero to jest w pancerzu. Dzięki temu żaden syf czy błoto............ nie dostaje się do środka.
Polecam choć nie są najtańsze (może tańsze od nokonów)
Przekierowanie