forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: Które Pedały Wybrać?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, jest to mój pierwszy post na forum Smile Mam pytanie. Jakie pedały wybrać (platformowe) do jazdy po mieście/laski/dróżki, mam na oku dwa rodzaje

NS Pancake
oraz
VP 559

Możecie coś powiedzieć na temat używania? po jakim czasie sie zużywają a także które są po prostu lepsze, i które polecacie. A może jakąś inna firma w przyzwoitej cenie ? 60-70 lub mnie. Zależy mi na tym aby były dostępne na allegro.pl ! Z góry dziękuje !
Wydaje mi się, że do takiej jazdy lepsze będą pedały z kolcami... Ale jak już się uparłeś na te platformy, to bierz te NS... W zasadzie chyba niczym się nie różnią od tych drugich...

Inna firma? Popatrz na Dartmoora. Wersja Uptown i Downtown jest taka sama (ja używam Uptownów, ale jeżdżę wyczynowo). Moje platformy są super, ale już zgubiłem jeden pin Pfft w nogę mi się wbił i trzeba było go wyjmowaćGrinGrin
A jakie pedały z kolacami bys polecał? Darmoor to dobra firma? opłaca sie?
Pedałów z kolcami nigdy w zasadzie nie używałem, bo od razu po kupnie roweru zmieniałem na platformy GrinGrin Także to pytanie zadaj innym userom forum Wink

Natomiast jeśli chodzi o Dartmoora to polecam ich produkty, bo są na prawdę dobre. Ta firma robi części do rowerów wyczynowych więc wszystko co mają musi wytrzymywać duże obciążenia. Te pedały (Uptown/Downtown) zniosą niejedno katowanko, więc i dla Ciebie będą dobre. Wink

PS Sam zobacz: http://www.dartmoor.pl/

Wchodzisz w Hardware i tam masz części. Potem się już powinieneś połapać Smile
pedaly od prodigy są dobre ja sie do tinkie winkie przymierzam trzymają naprawdę dobrze
Tinkie winkie są super xD
Dobrze się trzymają i te kolory... ;p

Ale kupie je tylko wtedy, gdy nie będę miał co zrobić z kasą ;-)
Jeśli nie chcesz wydawać dużo kasy na pedały to bierz NsSmile Jeżeli chcesz więcej to Tinkie winkie
NS nie bierz, bo bardzo szybko łapią luzy (przynajmniej pancake'i). Na Dartmoora ludzie raczej nie narzekają (tyle że lakier szybko schodzi - ale to w każdych). Jeśli chcesz naprawdę dobre (w tym wytrzymałe), to mogę Ci polecić Truvativ Holzfeller. Sam takie mam, i jedyną ich wadą jest to, że już pare razy mi popruły goleń Smile
Musze sie zgodzić z Brooce'm pancake Ns'a sa naprawdę kiepskie i nawet nie chodzi o luzy tylko o trzymanie...

Ale jeżeli chcesz mieć coś w podobnym przedziale cenowym to nawet prothein'y (tak sie to pisze ?) sa lepsze a kosztują jeżeli dobrze pamiętam nie cala stówę (kumpel już dawno kupował także nie wiem po ile teraz stoją sprawdź na str prodigy)
Przekierowanie