Siema mam zamiar kupić nową kiere, rogi i mostek. Zastanawiam sie nad zestawem KCNC (Kiera KCNC Dark Side Flat 31,8, rogi KCNC i mostek KCNC FLY RIDE 31,8 110mm) lub nad zestawem Ritchey WCS (Wszystko WCS) Nie wiem który zestaw będzie najlepszy więc proszę o pomoc Pozdrawiam.
Proponuje zrób sobie stosowne zestawienie takich komponentów. Weź pod uwagę zależność masy/ceny oraz poziomu prestiżu. Z WCS'a tez powiedz mi czy myślisz o zestawie alu czy może jakiś karbon?
Moim zdaniem KCNC to marka której komponenty mogą dodać rowerowi takiego smaczku. Nie jest bardzo popularna, wiele dodatków KCNC jest po części takich ekskluzywnych. Rzadko spotykanych.
A WCS to bardziej masówka.
Myślałem o zestawie Alu. Jeżdżę praktycznie tylko po asfalcie. Mam w rowerze giętą, czarną kierownice, a mostek jest srebrny. Nie za bardzo się to pasuje do siebie i dlatego chcę wymienić. Słyszałem że na szosę najlepsza jest prosta kierownica, czy to prawda????
Czemu nic nie odpisujecie????
Pewno wszyscy byli zajęci

Z mojej opinii weź sobie zestaw KCNC. Będzie lekko, a wydaje mi się że nawet taniej niż WCS.
W trakcie jazdy szosą kierownica prosta, typowa będzie wystarczająca. Szersza kierownica to większe ramie, czasem w terenie łatwiej kierować. Prosta kierownica będzie na pewno węższa, więc pomyśl o swojej obręczy barkowej - ręce będą bliżej siebie, mniej rozprostujesz się na rowerze.
Jednak mimo wszystko wybrałbym prostego KCNC. Jest to osprzęt dobry i stosunkowo lekki.
Acha dzięki za pomoc Pozdro.