forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: Tanie i dobre opony.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam problem. Mam starszy rower i chciałbym go trochę odnowić. Przeglądałem co można by było w nim na samym początku zmienić i zauważyłem że jedna opona jest już zużyta i ma pęknięcie na boku. Rower nie posiada amortyzatorów, może w późniejszym remoncie wprowadzę. Na razie brak kasy. Może ktoś mi poradzi jaki model i firmę wybrać (i żeby cena nie była za duża).

Pozdrawiam i z góry dzięki.
Jak chcesz jeździć czasmi po szosie czasami w las i mało kasy wydać to polecam debica golden tyre.
foto <-tu masz wzór bierznika (przytarty i jeszcze z trawą Pfft ) Cena ok 20zł, jest średnio twarda, trudno ją przebić i generalnie fajna!
Dzięki za rade musze się przejechać do jakiegoś sklepu rowerowego i popytać o ten model, bo firma znana Grin pozdrawiam może jeszcze by się ktoś wypowiedział i mi doradził Cool
Prosisz o więcej propozycji to proszę bardzo - nie chcesz łożyc dużo w rower więc spojrzałem na allegro na jedne z tańszych opon i znalazłem:
-TYGRYS II
-Jakaś Rubena
-Kenda K-837
-Kenda K-831
To są najtańsze propozycje, jednak osobiście nie testowałem ich i nie wiem co polecić. Dębice powinny byc niezłe, Kenda też nie jest złą marką. Wybór musisz podjąć sam.

Pozdrawiam, Przemu.
Nie chodzi o to ze nie chce dużo włożyć w rower tylko ze narazie rodzice mi na nic lepszego nie dają kasy, ale zbieram na nowa ramę i nie chce wydawać mojej kasy. Ale dzięki ze się ktoś zainteresował szukam takich opon, którymi mógłbym pojechać w las i na szosę, bo to lubię pozdrawiam Dawid.
Myślę że dobrym wyborem będzie zakup opon, o których mówi Mateo. Dębica Golden Tyre to uniwersalna opona dobra w mieście jak i w terenie.

Przemu.
ja tam polecam CST Grin albo KENDE KNARLY Smile
ale to coś innego....
A powiedzcie mi, co sadzicie o tej oponce?

http://www.absolutsklep.com/zdjecia/k935.jpg

Jest to Kenda Semi-Slick Khan K-935. Myslalem o niej jako o oponce glownie po miescie, rzadziej gdzies po lesie czy innych wybojach.
Na miasto powinna sie nadać. Na środku jest gładka jak slick wiec bedzie sie lekko i cicho toczyc, a po bokach ma w miare agresywny bieznik, ktory sie przyda w jakis bardziej ostrych warunkach. Jeśli las to tylko suche wwarunki, na mokrych raczej nie ma co liczyc na jakiekolwiek trzymanie się podłoża. Chociaz dla chcącego nic trudnego;]
Hehe, nie no ja raczej po blocku staram sie nie taplac Pfft Najczesciej miasto, baaardzo rzadko jakis wypadzik za miasto. W takim razie zamawiam, dziekuje za pomoc Smile
Przekierowanie