forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe

Pełna wersja: Rock Shock Judy 2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam

Zwracam sie do was z prosba o udzielenie mi odpowiedzi na temat tego amortyzatora o konkretnie chodzi mi o odpowiedz czy ten amortyzator tak straszeni twardo chodzi a do tego cos puka w nim jak mocno zawiesi sie na kierownicy probujac go dobic. Kolega prosil mnie o zadanie tego pytania co moze byc przyczyna takiego zachowania niedawno kupil sobie Kellysa jakis miesiac temu z tym amortyzatorem i dziwi nas obu taka praca RS. Co mozna by bylo zrobic aby praca byla plynniejsza a amortyzator nie pukal przy lekkim dobiciu go.

Oto link do jego roweru:

-Kelly's MAGNUS

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
RS Judy J2 to amor już lepszy od najtańszej wersji - ma tłumienie hydrauliczne, blokade. Powinien działać dośc dobrze. Gdyby nie to stukanie to raczej stawiałbymna to, że jest źle dopasowany do masy bikera. Jednak stukanie może być spowodwoane jakimś problemem wewnątrz. Można by go rozkręcić i zobaczyć, ale jak nie masz doświadczenia to lepiej nie próbuj - grozi stratą gwarancji. Rower nowy - lepiej iśc do serwisu.

Przemu
Przekierowanie