Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dart 3
Autor Wiadomość
mrociu Offline
Amator
**

Ilość postów: 106
Reputacja: Positive Reputation
Dart 3
Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem rock shox'a dart 3 (dawny j3), i wiem że bądę musiał zacząć go serwisować. Nigdy wcześniej nie zetknąłem się z amortyzarorem olejowym, więc proszę o pomoc(jakieś materiały które ułatwią mi serwis tegoż amorka). Jednocześnie będę chciał założyć manetkę blokady skoku, więc też prosił bym o jakieś materiały związane z założeniem manetki( dokładnie chodzi o system na golenii). Dziękuje i pozdrawiam.
18.12.2007 11:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Reputacja: Positive Reputation
RE: Dart 3
Jeśli nie czytałeś jeszcze instrukcji(lub jej nie masz) to polecam poczytać:
http://sram.com/_media/techdocs/07%20Dar...00RevC.pdf

Jest tam całkiem dużo informacji o tym amorze.
Dart jest dość prosto zbudowany, nie posiada kąpieli olejowej, a jedynie kardridż olejowy który jest w zasadzie bezobsługowy. Powinieneś ograniczyć się do rozebrania amora, dokładnego wyczyszczenia i nasmarowania wazeliną techniczną, która nie wchodzi w reakcje z z czesciami metalowymi, w przeciwienstwie do innych smarów.
Będziesz zapewne potrzebował do tego długiego imbusa aby sięgnąć śruby umieszczonej głęboko w amorze.
Oczywiście po każdej jezdzie dobrze jest przetrzec górne golenie z kurzu, lub błota. Polecam stosowac także preparat brunox deo, wystarczy lekko psiknąć pod uszczelke, żeby amor chodził płynniej i był smarowany.

Polecam także poczytać artykuły dotyczące serwisowaniu amorów z naszej strony. Znajdziesz je w dziale Artykuły.

Co do manetki to niech wypowie się Przemu, bo on sam używa manetki do RS wiec bedzie wiedzial najlepiej.
18.12.2007 12:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.