Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dętki
Autor Wiadomość
Loki Offline
Turysta
*

Ilość postów: 4
Reputacja: Neutral Reputation
Dętki
Witam,
Tym razem mam pytanie dotyczące dętek. Potrzeguję wytrzymałej na napięcia i zgniecenia(w razie szybkiego najazdu na kamień) , waga nie jest najważniejsza. Prosze o rade(marka, ewentualnie z jakich materiałów powinna być zrobiona).
Pozdraewiam i tx za pomoc.
05.05.2007 14:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 433
Reputacja: Positive Reputation
RE: Dętki
A ile ważysz i jaki styl preferujesz?

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
11.05.2007 23:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Loki Offline
Turysta
*

Ilość postów: 4
Reputacja: Neutral Reputation
80 kg. Zwykle szybka jazda po lesie ale w miescie lubie poskakac po murkach i kraweznikach.
11.05.2007 23:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 1,113
Na dętkach jako tako się nie znam, ale myślę że do tego typu jazdy powinny styknąć albo 'standardowe' albo jakieś do mocniejszej jazdy typu freeride.
Ja jeżdżę ostatnio na Continentalach za złotych chyba 11 i nie narzekam - snake czasem sie znajdzie, ale to zdarzenie losowe i po trochu wina obręczy.

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
14.05.2007 23:24
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Polecam wybrać się o jakiegoś większego sklepu rowerowego i zapytać o dętki do ostrzejszej jazdy. Powinny mieć większą średnice, niż te standartowe, dzięki temu nie będą się, aż tak bardzo rozciągać gdy się je napompuje. Jeśli sprzedawca pozwoli to porównaj je z jakąś najtańszą i zobacz czy jest róznica w grubości ścianek, twardości i średnicy. Jeśli tak to możesz je kupić. Oczywiście sprawdź przedtem jaka masz średnice opony, żeby nie kupić za szerokiej dętkiWink

mam na mysli np. coś takiego: http://allegro.pl/item193817145_super_de..._dual.html

Kiedyś do kupienia były dętki Dębicy. W porównaniu z dzisiejszą tanią chińszczyzną były bardzo porząrnie zrobione, mam wrażenie, że miały też dość grube ścianki. Gdy na nich jeżdziłem nie narzekałem na łapanie gumy. Nie wiem jak jest teraz z dostępnością. Z tego co słyszałem to Dębica zaprzestała już produkcji ogumienia do rowerów, więc może być cięzko.
15.05.2007 18:04
hudy Offline
Administrator

Ilość postów: 114
Tak, dębica już nie produkuje dętek rowerowych i nie można ich już raczej dostać. Mój zapas się skończył niestety Sad najlepsze dętki.
15.05.2007 18:25
bikergonia Offline
VIP

W dobrym sklepie rowerowym powinni miec detki z przeznaczeniem DH. Wtej chwili nie mam jak sprawdzic, ale jak nie zapomne to podam.

GTRider's

24.05.2007 15:25
bikergonia Offline
VIP

Taką dętką z przeznaczeniem do DH jest np.: Michelin DH Racing.

GTRider's

27.05.2007 19:49
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.