Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ile oleju do RS Duke XC
Autor Wiadomość
McGregor Offline
Turysta
*

Ilość postów: 4
Reputacja: Neutral Reputation
Ile oleju do RS Duke XC
Posiadam RS Duke XC i chce mu zrobic wymiane uszczelek i oleju Oleju w goleniach juz troche ubyło wiec nie wiem ile mam wlac nowego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.04.2007 22:15 przez przemu.)
12.04.2007 15:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 409
Reputacja: Positive Reputation
RE: Ile oleju do RS Duke XC
A nie lepiej pójść z nim na przegląd do autoryzowanego serwisu?

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
12.04.2007 16:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
McGregor Offline
Turysta
*

Tylko po co. Mam nowe uszczelki, olej to moge go sam zrobic.
13.04.2007 12:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
przemu Online
Administrator

Ilość postów: 867
Masz racje, jak masz części i olej a do tego chęci to działaj. Co do ilości oleju - patrzyłem za instrukcjami RS'a ale nic nie znalazłem w nich mądrego. Dziwi mnie to trochu, poszukam jeszcze - może coś znajdę. W końcu nie zawsze wszystko muszą robić specjaliści - każdy biker dbając o swój rower wie co w nim piszczy.

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
13.04.2007 23:50
bikergonia Offline
VIP

Tylko ja byłam przy serwisie mojego RS i trzeba się trochę orientować (jak głęboko umieścić tuleje itd.) aby amor działał bez zarzutu.
Ale z drugiej strony jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział czy dasz radę

GTRider's

17.04.2007 16:45
McGregor Offline
Turysta
*

Gonia a jakiego masz RS-a. Ja juz swojego rozkreciłem i okazało sie ze jest bardzo prosty w budowie. Wystarczy pare imbsów miec, i troche pokombinowacGrin A co do tulei slizgowych to ich nie ruszałem, bo nie dał bym rady tego zrobic. Napewno trzeba miec specjalne narzedziaMad Z olejem sobie poradziłem metoda prób i błedow. Teraz działa jak nowyJupi
18.04.2007 13:41
przemu Online
Administrator

@McGregor - masz Duke'a z U-Turnem czy powietrznego? Chociaż w sumie nie wiem jakie to ma znaczenie... Jak dobrze pamiętam bikergonia ma RS'a Race, chyba Duke'a. Albo coś takiego przypomina mi się z innego wątku z forum. I jak się nie mylę u niej istnieje sprawa ustawienia tulej dla zmiany skoku (AllTravel RS'a). A poza tym jeśli Ci się udało to świetnieSmile Ja sam jestem fanem domowego warsztatu rowerowego - to kształciGrin

18.04.2007 22:20
McGregor Offline
Turysta
*

Mam Duke XC z U-Turnem na sprężynie(http://www.wrower.pl/instrukcje/RockShox...Dukes.pdf) Zobacz jakie są roznice. Ja myślałem ze Goni chodziło o tuleje ślizgowe:/
19.04.2007 10:47
przemu Online
Administrator

No tak tak, widziałem tego pdf'a. Jednak nie doczytałem się w nim do danych szczegółowych ile oleju potrzeba. Jak możesz tak na przyszłość i dla innych użytkowników napisać orientacyjną ilość oleju dla Duke'a.

21.04.2007 14:54
XRay Offline
Turysta
*

Ilość postów: 1
Instrukcja serwisowa do Duke/Psylo 2002-2004:

http://www.sram.com/_media/techdocs/02_0...eUTurn.pdf

Odpowiednio 30 ml do goleni lewej (U-Turn) i 135 ml do prawej (tłumik) - o ile mnie pamięć nie myli - sprawdź Wink

Znalazłem dzis po dłuższych poszukiwaniach. Sam mam Duke'a XC U-Turn i zaczynam jego drugi sezon - pierwszy to była tylko mała rozgrzewka, paręset km w lekkim terenie. Teraz zastanawiam się czy już serwisować, czy nie, ciekawe w jakim stanie jest środek i olej. Także McGregor  - jeśli już zrobisz swojemu serwis, napisz prosze jak Ci wyszło, w jakim stanie był olej po jakim przebiegu itp., ok?

BTW: Witam wszystkich, to mój 1. post na tym forum Wink

Ja i mój rower na P I N K B I K E 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.04.2007 10:53 przez XRay.)
22.04.2007 2:34
bikergonia Offline
VIP

McGregor napisał(a):Gonia a jakiego masz RS-a. Ja juz swojego rozkreciłem i okazało sie ze jest bardzo prosty w budowie. Wystarczy pare imbsów miec, i troche pokombinowacGrin A co do tulei slizgowych to ich nie ruszałem, bo nie dał bym rady tego zrobic. Napewno trzeba miec specjalne narzedziaMad Z olejem sobie poradziłem metoda prób i błedow. Teraz działa jak nowyJupi

RS Race z 2000r.
I chodziło mi o tuleje ślizgowe. Smile
Cieszy mnie że dałeś radę. Pfft

GTRider's

02.05.2007 20:53
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.