Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki amor polecacie?
Autor Wiadomość
Adi91 Offline
Turysta
*

Ilość postów: 1
Reputacja: Neutral Reputation
Jaki amor polecacie?
Witam,
Jaki amor polecacie do kwoty 140zł juz z przesyłka zeby mnie wyniosło, a wiec amor do 130zł. Zastanawiałem sie nad SUNTOUR XCM z 2007 ale nie mam pojęcia co wybrać doradźcie czy w SUNTOUR XCM z 2007 też są są plastikowe tuleje ślizgowe?. Proszę o doradzenie mi amortyzatora (w gre wchodza wyłacznie jednopułkowe)
pozdrawiam

mtbikes.info Nasz vortal rowerowy!
Polecam, Adi91.
29.07.2007 23:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Reputacja: Positive Reputation
Big Grin RE: Jaki amor polecacie?
Za tyle pieniędzy nic lepszego nie znajdziesz. Ja jednak na twoim miejscu uzbierałbym troche więcej i kupil Suntoura XCR.
http://allegro.pl/item219304838_suntour_...atis_.html - ten jest za 159 zł i ma fajny kolor.

Sam jezdziłem na XCM'ie i mimo, ze w swojej klasie cenowej jest najlepszym wyborem, to uważam że to szmelc.
Możesz przecztać jego test na naszej stronie. Co prawda to model 2006, ale miałem okazje jezdzić na 2007 i jego praca nie różniła się zbytnio. Po niewielkim przebiegu przestał pracować wogóle. Uginał sie 2-3 cm miał luzy większe niż mój po naprawdę sporym przebiegu. Ale ja o swojego dbałem. Raz na 2 miesiace, czasem raz na 1 miesiąc rozbierałem go czyscilem i smarowałem i dzięki temu działał w miarę przyzwoicie. Pokusiłem się też o lekki tuning. Tamtem był cały zakurzony, i widać, że od dłuższego czasu nie miał kontaktu ze smarem. Już na nim nie jeżdżę i cieszę sie że swojego obecnego amora nie musze tak często serwisować.

Nowy model z pewnością też ma tuleje z plastiku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2007 10:59 przez gb.)
30.07.2007 10:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
mrociu Offline
Amator
**

Ilość postów: 106
Reputacja: Positive Reputation
RE: Jaki amor polecacie?
Witam. Sam miałem i w zasadzie jeszcze mam suntora xcm. Twoje obawy co do plastikowych tulei są słuszne. po miesiącu amor złapał luzy, a teraz po ół rku nie da się wręcz na nim jeździć. Radze poczekać trochę, odłożyć więcej kasy i kupić np. suntora XTR LO

KU AZS UTP Bydgoszcz
07.10.2007 22:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.