Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kenzel Blade DM
Autor Wiadomość
MasterZomp Offline
Turysta
*

Ilość postów: 2
Reputacja: Neutral Reputation
Kenzel Blade DM
Witam,

poczytalem, poszukalem na forum i wyszlo mi ze pewnie najciekawsza propozycja w moim przedziale cenowym bedzie kross A4, lub A6, GT Avalanche 2.0 Disc, albo wlasnie Kenzel Blade DM (http://elbike.nazwa.pl/kenzel/Blade%20DM.htm).

Teraz moje pytanie, poniewaz najbardziej podoba mi sie ten kenzel, wczesniej chcialbym zasiegnac rady osob, które maja rowery tej firmy, jak sie sprawuja ramy, jak sie ma kwestia serwisu. Interesuje mnie model z 2007 roku ktory jest w cenie ok 1800 zl.

Kupujac rower, chcialbym przez pierwsze powiedzmy 2 lata pojezdzic na tym co dostane od sprzedawcy, pozniej jakies modyfikacje moze, teren po ktorym sie bede poruszal to glownie wyzyna krakowsko-czestochowska i troche po miescie.

Pozdrawiam
Marcin

P.s. a zapomnialbym, jaki (jesli wogole jest) najlepszy okres na kupno roweru, czy teraz czy poczekac do polowy wakacji np.

MasterZomp, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since May 2008.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.05.2008 11:16 przez MasterZomp.)
07.05.2008 10:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 404
Reputacja: Positive Reputation
RE: Kenzel Blade DM
Firma mało znana i szczerze Ci powiem że sporo jężdżę po Wawie i nie przyuważyłam takiej marki. Sad
Ja osobiście pomykam na GT (ZASKAR) i uważam że geometria i wytrzymałośc GT nie ma sobie równych.
A Krossów osobiście nie dosiadałam więc ......
A co do terminu zakupu to teraz jest najlepszy czas - jest jeszcze duży wybór modeli i rozmiarówki a na jesieni czy zimą to sprzedają tzw. resztki (to co zostało w magazynie np).

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
09.05.2008 22:54
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 786
Reputacja: Positive Reputation
Jak mnie pamięć nie myli znajomy jeździł na jakimś rowerze Kenzel. Niższy model, na pewno osprzęt nie więcej jak Alivio, amortyzator Suntour XCM. Rower wygląda solidnie, jednak pamiętam na dzień dobry miał problemy - nie dokręcony suport... Co jest z nim dziś - nie wiem.
O GT wiele nie wiem - tutaj Gonia wiedzę ma.
Kross natomiast wydaje mi się być dobrym kompromisem ceny i jakości. Ale w temacie jakości niestety wypowiedzieć się nie umiem.
Jeden z naszych użytkowników korzysta z Level'a i po opinii widzę że jest bardzo zadowolony.

A od siebie zalecam najprostsze porównanie - nie patrz bardzo na ceny, nie patrz bardzo na osprzęt tylko weź i dosiądź te rowery o których piszesz. Przejedź się kawałek koło sklepu i oceń czy warto. Wybierz najwygodniejszy dla siebie.

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
10.05.2008 11:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
MasterZomp Offline
Turysta
*

Ilość postów: 2
Reputacja: Neutral Reputation
bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi Smile

zrobie jak radzicie, choc powoli zaczynam sklaniac sie do GT, sprawdze
tyllko czy aby nie za sportowa geometria na poczatek.

bylem ostatnio w jednym rowerowym sklepie w krakowie, facet reklamowal mi gianta terrago 3, chcialem zeby sie odniosl do GT Avalanche, ale skomentowal krotko ze nie ma co porownywac, wiec taka argumentacja mocno mi obrzydzila tego terrago - w sumie fajny rower, ale kosztuje 2200, a gosc nie za chetny byl do negocjacji ceny.

pozdrawiam
Marcin

MasterZomp, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since May 2008.
13.05.2008 9:36
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.