Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kilka rzeczy do mojego bika :D
Autor Wiadomość
Piczet Offline
Turysta
*

Ilość postów: 3
Reputacja: Neutral Reputation
kilka rzeczy do mojego bika :D
Witam wszystkich forumowiczów Smile
a więc tak Grin chce sobie kupić siodełko żebym mógł spokojnie jeździć na rowerze Smile .
Druga rzecz jaka jest mi potrzebna to korba która mi sie rozwaliła Pfft
I jeszcze rama ponieważ moja jest bardzo ciężka :/ chciałbym jakąś aluminiowa Grin .
Do zakupu tych 3 rzeczy mam zamiar wydac ok 500 zł Smile
pozdro
14.05.2007 22:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 1,113
Reputacja: Positive Reputation
RE: kilka rzeczy do mojego bika :D
Witaj na forumSmile

Bardzo chętnie pomogę, mam nawet już pewne typy na myśli jednak zacznę od pytania - jaki typ roweru? Do czego? mtb, cross, szosa, freeride? Od tego dużo zależySmile

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
14.05.2007 22:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Piczet Offline
Turysta
*

hmm freeride ?? Chce zebym mógł sobie spokojnie jeździć do szkoły bo mam kawałek Pfft i wypadać w niedziele na przejażdżkę jakies 50 km Smile bo ostatnio spodobało mi sie Grin jeźdze juz sobie tak od jesieni Pfft
pozdro
15.05.2007 13:02
przemu Offline
Administrator

Moim zdaniem fajnym wyborem może być rama Accent Ranger - http://velo.com.pl/php/szukaj.php?k=30&p=%&id=4
Do tego korbę to może z Allegro jakiegoś popularnego Truvativa: http://allegro.pl/item195143532_mechaniz...zedaz.html
A co do siodełka - to jest element jak bielizna - trzeba przymierzyć aby było wygodnie - zalecam wizytę w sklepieSmile

15.05.2007 22:57
Piczet Offline
Turysta
*

jak sprawdzic rozmiar ramy do roweru :> bo mam juz kase i chce isc do sklepu ale nie wiem jaki mam wziąść rozmiar :/
pozdro
28.05.2007 21:30
przemu Offline
Administrator

Ale co dokładnie chcesz sprawdzić? Bo ramy w sklepie mają opisane rozmiary, więc z wyborem problemu nie powinno być. Co innego jak chodzi o dobór wielkości ramy jaką powinieneś kupić. Tutaj wszystko zależy od Twojego wzrostu i długości nóg. Zacytuję Ci pewien fragment artykułu, który powinien pomóc:
Cytat:Aby określić minimalny rozmiar ramy stań boso przy ścianie i zmierz odległość pomiędzy podłożem a kroczem. Wynik pomiaru pomnóż przez 0,57 w przypadku roweru górskiego, przez 0,63 dla trekingowego i przez 0,66 gdy szukasz roweru szosowego. Otrzymany wynik w centymetrach, w przypadku rowerów górskich i trekingowych należy zamienić na cale, ponieważ ich rozmiary najczęściej są podawane właśnie w calach (1 cal = 2,54cm).
Pełna treść artykułu pod linkiem

30.05.2007 23:37
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 433
Piczet w koncu kupiles siodelko?

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
04.06.2007 12:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.