Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korba Truvativ Firex
Autor Wiadomość
Shagrath Offline
Pro Turysta
**

Ilość postów: 137
Reputacja: Positive Reputation
Korba Truvativ Firex
No mam pytanko,czy moja korba jak wyzej nie jest czasem zbyt mocno skręcona?
Dzis zakładałem trzeci łancuch(jezdze na trzech) i pokręciłem sobie korbą,nawet tak na maxa,od jakiegos czasu mam wrazenie ze powinna luzniej jednak się obracac gdy nie jest obciązona łancuchem.
Po zakręceniu na maxa robi 3 góra 3,5 obrotu,niestety nie posiadam klucza do korb ale moim Zdaniem powinna luzniej się obracac,czekam na wasze opinie

http://www.youtube.com/watch?v=eAmMcBQavKE
19.05.2008 14:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
RE: Korba Truvativ Firex
Korba bez łańcucha powinna się lekko kręcić i na pewno nie zatrzymywać po 3 obrotach. Moja kręci się jak głupia, suport jest już stary, ale nie ma luzów.

Właśnie sprawdziłem, że nawet z łańcuchem zrobi 3 obroty,a u Ciebie robi tyle bez łańcucha, więc chyba cos nie tak.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.05.2008 16:25 przez gb.)
19.05.2008 16:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Shagrath Offline
Pro Turysta
**

Dzięki,własnie z Hubertem tez rozmawiałem i juz nie mam wątpliwosci ze jest zbyt ciasno.
Juz w dniu zakupu stwierdziem ze jest ciasno ale gosc stwierdził ze "wyrobi się"...he he
lece szukac jakiegos speca z kluczem do korb

19.05.2008 16:30
Shagrath Offline
Pro Turysta
**

wczoraj i dzis słyszałem opinie "fachowca" w serwisie ze korby typu hollowtech a moja jego zdaniem taka jest,tak własnie muszą działac No
ma ktos z was moze korbe taką jak ja?czekam na opinie i komentarze

21.05.2008 15:07
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 864
Dobry temat poruszasz. Powiedz mi to korba ze środkiem GXP czy normalnymn gigapipem na oś typu isis drive?
Dla mnie sprawa nie obracającej się luźno korby to coś dziwnego. Przecież tam nie może być takiego tarcia, to jest nielogiczne. Musi być ciasno. Nie słuchaj 'fachowców' tylko HubertaSmile

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
24.05.2008 0:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.