Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merida SUB 40-D vs.Giant RINCON vs. Kellys SCARPE
Autor Wiadomość
moby Offline
Turysta
*

Ilość postów: 3
Reputacja: Neutral Reputation
Merida SUB 40-D vs.Giant RINCON vs. Kellys SCARPE
Witajcie,
Mam bardzo dużą prośbę o radę. Poszukuję roweru do jazdy rekreacyjnej (ok. 1300PLN) . Rozglądałem się troszeczkę, ale moja znajomość w tym temacie jest kiepska. Odwiedziłem kilka sklepów i często każdy sprzedawca nie zbyt interesująco wypowiadał się o konkurencji.
Dodam tylko, że kawał ze mnie chłopa 192cm, ok. 110kg i często jeżdżę z dzieckiem w foteliku, także koła chyba jakieś wzmocnione.
Wybrałem takie modele:
Kellys SCARPE
http://rowery.shop.pl/index.php?m=ass&s=..._ass=72036
Giant RINCON
http://rowery.shop.pl/index.php?m=ass&s=..._ass=76032
Merida SUB 40D
http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.ph...=44&id=302
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

moby, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since May 2008.
23.05.2008 13:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
moby Offline
Turysta
*

RE: Merida SUB 40-D vs.Giant RINCON vs. Kellys SCARPE
Może ktoś mi poradzić, który wybrać?

moby, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since May 2008.
23.05.2008 21:34
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 1,113
Reputacja: Positive Reputation
@moby - prosze nie podbijaj tematu, bo jak widzisz to wiele nie pomaga Wink Na odpowiedź musi przyjśc stosowny czas.

Pytanie zadajesz trudne Smile Nie powiem. Ja osobiście Merid bym odrzucił. Hamulce Promax wydają mi się nie w pełni satysfakcjonujące. Do tego Twoja masa, masa dziecka - trzeba żeby to dobrze hamowało.
Ogólnie podane rowery to przykłady bardzo podobnych konstrukcji. Aluminiowa rama, osprzęt pokroju Altus/Acera/Alivio. Ostateczny wybor uważam że nalezy dokonac na podstawie jazdy próbnej. Po prostu przymierzyć każdy i wybrac ten który jest najbardziej przyjazny.
Patrząc po zdjęciach, po rowerach najbardziej zbliżam się do Gianta. Ładny rower, odpowiednio wyposażony. Ogółem dobry, jednak ostateczna decyzja należy do Ciebie.

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
24.05.2008 0:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
moby Offline
Turysta
*

Przemu, Bardzo Ci dziękuję.
Zrobię tak jak podpowiadasz.
Pozdrawiam.

24.05.2008 8:47
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.