Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTB/XC do 2,5- 2,7 tys zł
Autor Wiadomość
Biegaczka Offline
Turysta
*

Ilość postów: 38
Reputacja: Positive Reputation
RE: MTB/XC do 2,5- 2,7 tys zł
Właśnie wróciłam z pierwszych 40km.Głównie teren leśno-górzysty.Hamulce zdały egzamin.Nie mogę narzekać.Siodełko wygodne.Śmiga się szybko i jak po maśleSmile
Coś chyba jest nie tak z przerzutkami,bo w czasie jazdy zauwżyłam kilkakrotnie taki jakby "klik"-jak przy zmianie przerzutki-mimo,że jej nie zmieniałam.Do tego prawy uchwyt od kierownicy jest lekko ruchomy i wysuwa się taka niby śruba gumowa która poziomo w uchwyty wchodzi(nie wiem ,czy dobrze to opisuję).Zastanawiam się czy wrócić do punktu gdzie rower kupiłam.
Amortyzatory troszkę za mocno napomopowane,ale z tym mogę podskoczyć i troszkę powietrza spuszczą.
Ogólnie zakup póki co udany.Zobaczymy jak będzie po kilkuset km,bo niby hamulce będą działać jeszcze lepiej.

Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
27.05.2008 22:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 430
Gratuluje udanych zakupów. Z tym uchwytem na Twoim miejscu bym pojechał. To taka błachostka, ale zapewne dość irytująca. Do tego jak mówisz przerzutki, i amortyzator też wymagają drobnych korekt.
28.05.2008 9:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Shagrath Offline
Pro Turysta
**

Ilość postów: 127
No uparta sztuka,co tam to tylko rower ale faktycznie porazka to Magnus 08,Madman zdecydowanie lepszy.
Tez bym na twoim miejscu udał sie do serwisu w celu wyregulowania czego sie tylko da a głównie przerzutek.
Mi w tym roku chodzi po głowie cos takiego,niekoniecznie DSC

http://www.allegro.pl/item372195167__mer...rluk_.html

http://www.youtube.com/watch?v=eAmMcBQavKE
28.05.2008 21:02
Biegaczka Offline
Turysta
*

Shagrath a jak często zmieniasz rowery?Z tego co piszesz to miałeś już ich kilka w swojej historiiSmile
Co do upartości-zgadzam sięSmile

Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
29.05.2008 8:02
Shagrath Offline
Pro Turysta
**

Kross Level a6 to rower nr "9" w moim zyciu Wink
no i trzy Kellysy były,Merida,dwa Krossy(jedna Road) i jakies trzy starsze "prototypy"
Zawsze staram się kupic rower lepszy od poprzednika w innym przypadku zakup nie ma sensu,mam słabosc do Meridy więc kto wie?
jak się trafi okazja...

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.05.2008 20:57 przez Shagrath.)
29.05.2008 20:50
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 786
@Biegaczka - gratuluje zakupuSmile Czekam na dalsze relacje z jazdy Smile

Ciekawie ten wątek odchodzi od głównego tematu. Ale kontynujmySmile
Shagrath - powiedz mi jak często zmieniasz rowery? Co jest tego powodem? Szukasz ideału? Czy to tylko grymas? Ja ze swojej strony znalazłem ramę która mi się podoba, lubie ją i wolę inwestowac w komponenty aniżeli w nowy rower.

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
29.05.2008 23:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Biegaczka Offline
Turysta
*

9 rowerów robi wrażenie.A który do tej pory był najlepszy?

U mnie przesiadka na rower podyktowana była kontuzją stawu kolanowego i zaleceniem lekarza by własnie na kilka m-cy przystopować i przesiąść się na rower.
Ja oczywiście docelowo marzę o szosówce i zawodach tri.W majowych Magazynie Rowerowym natknęłam się na test szosówek i jedna zdecydowanie wpadła mi w oko

http://markowerowery.pl/product.php?id_p...egories=26

Ale to może jakoś na przełomie 2008/2009,kiedy ceny troszkę zejdą po sezonie w dół.Póki co czekaja mnie mega zakupy związane z moim Kellys...oddętki i łyżek zaczynając,przez kask,buty spd,spodenki,koszyk z bidonem...duuużo tego....

30.05.2008 9:12
Shagrath Offline
Pro Turysta
**

Jesli pytacie o rowery i który był naj...odpowiem inaczej,level a6 to mój pierwszy powazny rower Coola wiadomo ze zawsze człowiekowi mało i ciągle chce cos lepszego,trwalszego.Bardzo dobrze wspominam moją Meride Dakar 680 chyba ale zwędziliSad
Ja robie wszystko by w tym roku nie kupic czegos nowego,myslałem nawet wczoraj o inwestycjii w koła(Mavic/XT) a pózniej to jak czas i kasa pozwoli.
Mysle tez czasem o złozeniu czegos od zera,bo gdy czasem widze komponenty w fabrycznie składanych rowerach to kopara opada.
Biegaczka-szkoda kolan na bieganie,tez kiedys biegałem ale zawsze mnie kulosy bolaly a po rowerze nigdy.
Rower szosowy odradzam zdecydowanie,miałem go w zeszłym roku,na nim kazdy zakręt to wyzwanie,niebezpieczna jazda a do tego nasze drogi...

30.05.2008 12:17
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 430
Hehe też bym tak chciał móc zmieniać rowery jak rękawiczki. Od kilku lat męczę się z jednym, którego w miarę możliwości ulepszam i modernizuje, przed nim były 2 inne na SIS'ach i stalowych ramach, które ukradli i to w zasadzie wszystko, oprócz małego trójkołowca, radzieckiego rowerka z plastikowymi kółkami, na którym uczyłem się jeździć i rometa na 20 calowych kołach, który wyglądał prawie jak góral i miał do tego 4 biegi z tyłu, oczywiście dorabianeGrin
30.05.2008 22:14
Biegaczka Offline
Turysta
*

A ja miałam Jubilata 2 z komunii, Victusa-górala na zakonczenie podstawówki-którym 2 tyg temu 30 km zrobiłam-o losie to była udrękaWink no i teraz mam tego Kellysa.W sumie trzy.
9 rowerów to robi wrażenie naprawdęSmile

30.05.2008 22:38
Shagrath Offline
Pro Turysta
**

A musze jeszcze dodac jak Grzegorz taki rowerek z dziecinstwa wielosladowy,to bedzie dycha Smilewinkgrin ale z was Asy
Biegaczka koniecznie pisz o wrazeniach z wypraw rowerowych,moje Kellysy to były grupy MTB(np.Salamander)a twój to MTB XC więc na pewno inna geometria ramy i inne doznania,zapewne lepsze bo i cena zobowiązuje,dbaj koniecznie o kolana,więcej roweru mniej bieganiaWink

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2008 0:27 przez Shagrath.)
01.06.2008 0:25
Biegaczka Offline
Turysta
*

Shagrath hehe tak się nie da.Do września mam w kalnendarzu 3 półmaratony a w październiku maraton i to byłby finał na ten rok...chyba.
No o wyprawach będę pisać bo się zapaliłam ostatnio bardzo do tegoSmile

01.06.2008 10:38
Biegaczka Offline
Turysta
*

Hej.
U mnie nastał czas stopniowego kompletowania akcesoriów.Dzięki uprzejmości rodziców(także finansowej,co jest szokiem przy ich sceptycyźmie do mojego rowerowego zapału) zamówiłam na amazon.co.uk licznik Sigma BC1106dts i szok bo zapłaciłam 28 funtów,czyli z 50-70 zł mniej niż w Polsce.Do tego spodenki Jeantex i lampke tylną.Z początkiem tygodnia priorytet zakupowy to koszyk i bidon,bo bez tego "usycham" na trasach.
Co do samego roweru.W środę poddałam go próbie na terenie Poznań-Swarzędz.W sumie chyba az lekko przegiełam,bo trasa była ciężka-wymagający teren.Efekt bolesne obtarcie piszczelaSmile

07.06.2008 23:19
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 786
To się bardzo cieszę Biegaczka'o iż jesteś zadowolona z roweru. Osprzęt warto skompletować, powiedz mi tylko jak przesyłka licznika? Opłaca się to? I co do tego modelu - Shagrath zgłaszał problemy z jego działaniem. To tak na zaś mówię Smile Sam raczej jestem zwolennikiem przewodowych konstrukcji.

Jeździć warto - nie da się jednoznacznie powiedzieć czy to lepsze niż bieganie, ale inaczej obciąża ciało. Relacjonuj nam swoje osiągnięcia. I w każdej potrzebie czekamy na forum z pomocą Smile

[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
08.06.2008 19:30
Shagrath Offline
Pro Turysta
**

Oj tam licznik fajny a psuje się przeciez wszystko,od wczoraj działa dobrze a na moim przykładzie Biegaczka i inni unikną podobnych nerwów...Smilewinkgrin
Ja nawet ostatnio koledze z pracy poleciłem Magica bo się...napalił ale Madman duuuzo ładniejszy...he he

08.06.2008 22:53
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.