Biegaczka
Turysta

Ilość postów: 38
Reputacja:
|
RE: MTB/XC do 2,5- 2,7 tys zł
Właśnie wróciłam z pierwszych 40km.Głównie teren leśno-górzysty.Hamulce zdały egzamin.Nie mogę narzekać.Siodełko wygodne.Śmiga się szybko i jak po maśle 
Coś chyba jest nie tak z przerzutkami,bo w czasie jazdy zauwżyłam kilkakrotnie taki jakby "klik"-jak przy zmianie przerzutki-mimo,że jej nie zmieniałam.Do tego prawy uchwyt od kierownicy jest lekko ruchomy i wysuwa się taka niby śruba gumowa która poziomo w uchwyty wchodzi(nie wiem ,czy dobrze to opisuję).Zastanawiam się czy wrócić do punktu gdzie rower kupiłam.
Amortyzatory troszkę za mocno napomopowane,ale z tym mogę podskoczyć i troszkę powietrza spuszczą.
Ogólnie zakup póki co udany.Zobaczymy jak będzie po kilkuset km,bo niby hamulce będą działać jeszcze lepiej.
Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
|
|
| 27.05.2008 22:19 |
|
Shagrath
Pro Turysta

Ilość postów: 127
Reputacja:
|
|
| 28.05.2008 21:02 |
|
Shagrath
Pro Turysta

Reputacja:
|
Kross Level a6 to rower nr "9" w moim zyciu 
no i trzy Kellysy były,Merida,dwa Krossy(jedna Road) i jakies trzy starsze "prototypy"
Zawsze staram się kupic rower lepszy od poprzednika w innym przypadku zakup nie ma sensu,mam słabosc do Meridy więc kto wie?
jak się trafi okazja...
http://www.youtube.com/watch?v=eAmMcBQavKE
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.05.2008 20:57 przez Shagrath.)
|
|
| 29.05.2008 20:50 |
|
Biegaczka
Turysta

Reputacja:
|
9 rowerów robi wrażenie.A który do tej pory był najlepszy?
U mnie przesiadka na rower podyktowana była kontuzją stawu kolanowego i zaleceniem lekarza by własnie na kilka m-cy przystopować i przesiąść się na rower.
Ja oczywiście docelowo marzę o szosówce i zawodach tri.W majowych Magazynie Rowerowym natknęłam się na test szosówek i jedna zdecydowanie wpadła mi w oko
http://markowerowery.pl/product.php?id_p...egories=26
Ale to może jakoś na przełomie 2008/2009,kiedy ceny troszkę zejdą po sezonie w dół.Póki co czekaja mnie mega zakupy związane z moim Kellys...oddętki i łyżek zaczynając,przez kask,buty spd,spodenki,koszyk z bidonem...duuużo tego....
Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
|
|
| 30.05.2008 9:12 |
|
Shagrath
Pro Turysta

Reputacja:
|
Jesli pytacie o rowery i który był naj...odpowiem inaczej,level a6 to mój pierwszy powazny rower  a wiadomo ze zawsze człowiekowi mało i ciągle chce cos lepszego,trwalszego.Bardzo dobrze wspominam moją Meride Dakar 680 chyba ale zwędzili 
Ja robie wszystko by w tym roku nie kupic czegos nowego,myslałem nawet wczoraj o inwestycjii w koła(Mavic/XT) a pózniej to jak czas i kasa pozwoli.
Mysle tez czasem o złozeniu czegos od zera,bo gdy czasem widze komponenty w fabrycznie składanych rowerach to kopara opada.
Biegaczka-szkoda kolan na bieganie,tez kiedys biegałem ale zawsze mnie kulosy bolaly a po rowerze nigdy.
Rower szosowy odradzam zdecydowanie,miałem go w zeszłym roku,na nim kazdy zakręt to wyzwanie,niebezpieczna jazda a do tego nasze drogi...
http://www.youtube.com/watch?v=eAmMcBQavKE
|
|
| 30.05.2008 12:17 |
|
gb
Administrator

Ilość postów: 430
Reputacja:
|
Hehe też bym tak chciał móc zmieniać rowery jak rękawiczki. Od kilku lat męczę się z jednym, którego w miarę możliwości ulepszam i modernizuje, przed nim były 2 inne na SIS'ach i stalowych ramach, które ukradli i to w zasadzie wszystko, oprócz małego trójkołowca, radzieckiego rowerka z plastikowymi kółkami, na którym uczyłem się jeździć i rometa na 20 calowych kołach, który wyglądał prawie jak góral i miał do tego 4 biegi z tyłu, oczywiście dorabiane
|
|
| 30.05.2008 22:14 |
|
Biegaczka
Turysta

Reputacja:
|
Hej.
U mnie nastał czas stopniowego kompletowania akcesoriów.Dzięki uprzejmości rodziców(także finansowej,co jest szokiem przy ich sceptycyźmie do mojego rowerowego zapału) zamówiłam na amazon.co.uk licznik Sigma BC1106dts i szok bo zapłaciłam 28 funtów,czyli z 50-70 zł mniej niż w Polsce.Do tego spodenki Jeantex i lampke tylną.Z początkiem tygodnia priorytet zakupowy to koszyk i bidon,bo bez tego "usycham" na trasach.
Co do samego roweru.W środę poddałam go próbie na terenie Poznań-Swarzędz.W sumie chyba az lekko przegiełam,bo trasa była ciężka-wymagający teren.Efekt bolesne obtarcie piszczela
|
|
| 07.06.2008 23:19 |
|