Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTB/XC do 2,5- 2,7 tys zł
Autor Wiadomość
Biegaczka Offline
Turysta
*

Ilość postów: 47
Reputacja: Positive Reputation
RE: MTB/XC do 2,5- 2,7 tys zł
Hehe, dzięki też uważam,że ładniejszy.Co do dziś to w trakcie rowerowania wokół jeziora zgubiłam tą gumową część mocowaną do uchwytu kierownicy-nie wiem jak się fachowo zwie.Kolega który ma Scotta Scale mówi,że też go takie coś spotkało.Nie wiem czy z takim czymś powinnam od razu udać się do sklepu,czy poczekać na przegląd gwarancyjny.
A co do licznika to liczę,że będzie działał;)mimo,że ostatnio pech mnie nie opuszcza...
Jutro jadę kupić koszyk i bidon.Jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę,czy po prostu wybrać to co wpadnie i w oko?

Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
08.06.2008 23:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 1,113
Przepraszam, że dopiero teraz pisze, ale w związku z przenosinami gdzieś Twój post ubiegł mojej uwadze.
Niestety mówiąc o gumowej części ciężko mi pomóc - nie wiem o czym mówisz. Z Twojego opisu trudno mi wywnioskować co to jest. Wydaje mi się że to coś z chwytem, gripem, ale to tylko przypuszczenia.
Licznik i jego problem już rozwiązanySmile To wszystko baterie...
A koszyk pewno już wybrałaś - moje zdanie jest takie - szukaj takiego jaki się podoba. Po prostuSmile

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
12.06.2008 0:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Shagrath Offline
Pro Turysta

Ilość postów: 165
Biegaczka napisał(a):Hehe, dzięki też uważam,że ładniejszy.Co do dziś to w trakcie rowerowania wokół jeziora zgubiłam tą gumową część mocowaną do uchwytu kierownicy-nie wiem jak się fachowo zwie.Kolega który ma Scotta Scale mówi,że też go takie coś spotkało.Nie wiem czy z takim czymś powinnam od razu udać się do sklepu,czy poczekać na przegląd gwarancyjny.
A co do licznika to liczę,że będzie działał;)mimo,że ostatnio pech mnie nie opuszcza...
Jutro jadę kupić koszyk i bidon.Jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę,czy po prostu wybrać to co wpadnie i w oko?
zgubiłas korek?znaczy to co wchodzi w kierak,takie gumowe lub plastikowe...
Ja tez ostatnio stwierdziłem ze na prawym chwycie nie mam go,ale miałem zapasowe na szczescie.
P.S.a problemem licznikia nie były baterie,tylko kontrolka na nadajniku która paliła sie na zielono wprowadzając mnie w błąd...

http://www.youtube.com/watch?v=eAmMcBQavKE
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.06.2008 10:04 przez Shagrath.)
12.06.2008 10:01
Biegaczka Offline
Turysta
*

Shagrath tym razem pytanie do Ciebie-jako posiadacza tego samego licznika co ja.Mam problem i w sumie nie wiem czy powinnam tak rozwlekać ten wątek który zaczęłam po hasłem "jaki rower wybrać",ale spróbuję.

Chodzi o to,że ja sierota nie wiem jaki mam rozmiar kół,a tym samym nie umiem w liczniku wybrać "Bicycle 1" badź "Bicycle 2". W istrukcji jest tabela która pokazuję jak ustawić rozmiar.Czy chodzi tu o wprowadzenie rozmiaru kół przez ich zmierzenie jednym z dwóch podanych tam sposobów(1-wysokość koła;2-długość pełnego obrotu koła)a nastepnie zamianę wyniku na kmh/mph i wprowadzenie tej wartości do licznika.Mi wyszło coś koło 2090 i wydaje mi się,że ta wartość jest zawyżona nieco,bo dziś pojechałam licznik przetestować.

Druga sprawa-NADAJNIK.Wciskam przyciski na moment zapala się zielona lampka.To wszystko.Nie ma czerownej jak piszą w instrukcji.Znaczy to,że źle coś zamontowałam?

Trzecia sprawa.Po zamontowaniu została mi jedna mniejsza czarna gumka i taki mały płaski prostokatny element.Czy coś pominęłam przy montowaniu licznika?

Konkluzja-liczę na Twoje radySmile.Uważam,że załączona do licznika instrukcja jest dosłownie do d***.
Dzięki serdeczne za pomoc!

Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
18.06.2008 22:07
Shagrath Offline
Pro Turysta

Odp szukaj w temacie SIGMA 1106 DTS

Link: http://forum.mtbikes.info/sigma-bc-1106-...ml#pid3219

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.06.2008 15:51 przez przemu.)
19.06.2008 11:07
Biegaczka Offline
Turysta
*

Shagrath tym razem pytanie do Ciebie-jako posiadacza tego samego licznika co ja.

Pierwsza sprawa-NADAJNIK.Wciskam przyciski na moment zapala się zielona lampka.To wszystko.Nie ma czerownej jak piszą w instrukcji.Znaczy to,że źle coś zamontowałam?

Druga sprawa.Po zamontowaniu została mi jedna mniejsza czarna gumka i taki mały płaski prostokatny element.Czy coś pominęłam przy montowaniu licznika?

Dzięki serdeczne za pomoc!

20.06.2008 14:06
Biegaczka Offline
Turysta
*

Mija półtora miesiąca posiadania Madman-a.Powiem Wam,że nie żałuję wyboru.W weekend przejechałam ponad 80km w błocie,deszczu,z górki i pod.Rower sprawował się bez zarzutu.
Dziś z kolei 40km nad Zalewem Nadwarciańskim i po Dębinie.Jedno z czego jestem dziś mega zadowolona to opony.Było dużo piachu i grząskiego terenu a rower dawał sobie znakomicie radę.Ni wyobrażam sobie takiej jazdy moim starym góralem.
Chyba stałam się niewolnikiem mojego rowerkaPfft

15.07.2008 21:21
Shagrath Offline
Pro Turysta

To fajnie ze jestes zadowolona,u mnie odwrotnie,mój rower ma w tym roku własciwie wolne,jezdze tyle na ile czuje potrzebe a nie czuje takowej wcaleUhoh
Istotnie opony mają ogromny wpływ na prowadzenie roweru,większą niz się wielu wydaje,mi po zmianie Schwalbe Racing Ralph na Maxis Tomahawk jezdzi sie ciut trudniej,twarda guma mniej wybacza niestety no ale za to od zakupu zero przebic.

15.07.2008 22:26
Biegaczka Offline
Turysta
*

Właśnie tego Shagrath się boję.Przebicia.Póki co jezdżę swobodnie i nie myślę o tym( bo zakładam,że nowy rower,to mi nie grozi to:uhohSmile

Nie zaopatrzyłam się jeszcze ani w łatki,ani w detkę.Choc musze przyznac,ze dzis jak jechalam prawie 2h sama w lesie,do tego komora mi padla to przeszlo mi przez glowe-kurde jakby teraz mi dętka poszła to kaplica i noc w środku puszczy.A ze ostatnio zaczynam naprawde niezly kilometraz krecic to w sumie powinnam zaczac powazniej do tematu podchodzic,prawda?

Swoją drogą nie mam zielonego pojęcia o wymianie/łataniu detki.Ale to juz pewnie temat innego watkuWink

15.07.2008 22:51
Shagrath Offline
Pro Turysta

No umiejętnosc zmiany gumy to bardzo wazna sprawa.
Ja nauczyłem się własciwie sam,a w tym roku nawet zaczynam lepic dętki a nie jak zawsze kupowałem nowe.
Zaopatrzyłem sie w takie fajne łatki samoprzylepne(chyba Authora ale głowy nie dam) i jak dla mnie rewelka.
Jesli dętki to Continental jak największe i koniecznie łyzka do zmainy dętek.
A tak ogólnie jak Kellys się sprawuje?trzaski o których pisałas same przeszły czy jakos im poradziłas>?
I co sądzisz o hamulcach tarczowych w nim zainstalowanych?

16.07.2008 21:30
Biegaczka Offline
Turysta
*

Koleś ze sklepu rowerowego mi właśnie mówił o dętce i dwóch łyżkach.Trzeba o tym pomyśleć,zwłaszcza jak się myśli o dłużych trasach i to w terenach bardziej odludnych.

Co do Kellysa to powiem Ci Shagrath,że nie żałuję wyboru.Hamulce są świetne.Nie zamieniłabym ich na v-brake.

Trzaski minęły.Po serwisowaniu wszystko działa jak po maśle.Pewnie z czasem linki znów się rozregulują i wtedy bede musiała już sama zacząć działać.Bo jak już wspominałam nie moge i nie chce opierac sie zawsze serwisie.

Co do Kellys Madman.Serdecznie dziekuje za polecenie mi tego sprzetuGrin

18.07.2008 22:25
Biegaczka Offline
Turysta
*

Hej.Nie było mnie troszkę,ale jeździć,jeżdżę,średnio 300km w miesiącu.Kellys sprawuje się gut:)Chciałabym donieść,że mój Kellys i ja decydujemy się na start w bikemaraton,edycja Poznań,17 sierpień,trasa mega 40-60km.Obawy są,zwłaszcza,że osprzęt zawiedzie,złapię kapcia(moja największa bolączka,bo kompletnie nie kumam jak zmienić dętkę) etc.Cóż jak to mówią-nie spróbujesz,nie przekonasz się Smilewinkgrin

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2008 22:11 przez Biegaczka.)
05.08.2008 22:09
Krzychu. Offline
Dirt / Street :)

Ilość postów: 193
Gratuluję podjęcia takiej decyzji (o maratonie) i życzę powodzenia ;D Oby był podium Smile. A dętkę bardzo łatwo zmienić. Najlepiej niech ktoś Ci pokaże i potem ćwicz sama "na sucho". Wink

Impossible is impossible - Jeżdżę by żyć, żyję by jeździć!
05.08.2008 22:28
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Ja też sie nisamowicie denerwowałem przed swoim pierwszym maratonem. Nie wziąłem ze sobą ani pompki, ani dętki, ani łatekGrin. Najgorsze było to, że co chwile ktoś stał na poboczu co kilkaset mertów i zmieniał dętki. Ale im dalej byłem tym mniej myślałem, że mnie to też spotka i w koncu dojechałem do mety.
06.08.2008 9:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Biegaczka Offline
Turysta
*

Jutro oddaję rower na przegląd,więc może choć w części zabezpieczę się przed niespodziankami na trasie maratonu.
W weekend zapłacę opłatę startową.I wtedy już klamka zapadnie.A stresik urośnie....Smilewinkgrin

06.08.2008 22:10
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.