Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTB/XC do 2,5- 2,7 tys zł
Autor Wiadomość
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 433
Reputacja: Positive Reputation
RE: MTB/XC do 2,5- 2,7 tys zł
Będzie dobrze. Jedź po prostu swoim tempem. A i napisz jak Ci się jechało i spisał śię sprzęt. Powodzenia.

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
11.08.2008 10:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Biegaczka Offline
Turysta
*

Ilość postów: 47
Z dumą obwieszczam,że ja i mój KelasWink ukończyliśmy dziś maraton MTB na dystansie 63km.
Trasa była do przejścia dla takiego świeżaka jak ja,który jeździ na MTB około 2 miechy.N aodcinku leśnym zatakował mnie i wielu innych rowerzystów rój os/pszczół,whatever:/Efekt to 6 ukaszeń.A atak owadów był jak z filmu.Masakra...
Oprócz tego,standardowo 3 gleby w tym jedna centralnie w największa kałuże z błota.Zaryłam się i nie zdążyłam wypiąć pedałów.

Co do Kellys Madman.Rower sprawdził się na trasie mega dobrze.Przerzutki działały bez zarzutu.Nie zaliczyłam ani jednego kapcia!!!!A na drodze spotykałam mega dużo ludzi których to spotkało.Jedyny minus to opony.Trzeba było zaopatrzyć się w jakieś traktory,bo te moje,które fabrycznie zamontowano średnio w takich warunkach się sprawdzają.

Chyba załapałam bakcyla...Cool

Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
17.08.2008 20:38
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 1,113
Gorąco gratuluję przejechania wyściguSmile I zalecam dawkę coraz bardziej zwiększać.
A co do bakcyla i bikeholizmu - to zdrowa chorobaSmile

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
17.08.2008 21:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Shagrath Offline
Pro Turysta

Ilość postów: 165
Biegaczka napisał(a):Z dumą obwieszczam,że ja i mój KelasWink ukończyliśmy dziś maraton MTB na dystansie 63km.
Trasa była do przejścia dla takiego świeżaka jak ja,który jeździ na MTB około 2 miechy.N aodcinku leśnym zatakował mnie i wielu innych rowerzystów rój os/pszczół,whatever:/Efekt to 6 ukaszeń.A atak owadów był jak z filmu.Masakra...
Oprócz tego,standardowo 3 gleby w tym jedna centralnie w największa kałuże z błota.Zaryłam się i nie zdążyłam wypiąć pedałów.

Co do Kellys Madman.Rower sprawdził się na trasie mega dobrze.Przerzutki działały bez zarzutu.Nie zaliczyłam ani jednego kapcia!!!!A na drodze spotykałam mega dużo ludzi których to spotkało.Jedyny minus to opony.Trzeba było zaopatrzyć się w jakieś traktory,bo te moje,które fabrycznie zamontowano średnio w takich warunkach się sprawdzają.

Chyba załapałam bakcyla...Cool
Serdecznie szczerze gratuluje.
Odnosnie pedałów,musisz koniecznie zaopatrzyc sie w klucz lub zestaw kluczy najlepiej w jednym taki zestaw dostępny za grosze w kazdym rowerowym by...poluzowac SPD.
Gdy jest luzniej łatwiej sie wypinac,masz na pedałach oznaczniki "+" i "-" wiec kręcisz delikatnie na "-" z wyczuciem i testujesz czy jest lepiej czy gorzej.
Lecimy dalej,opony.
Warto miec dobre lub bardzo dobre.Obecnie testuje Continental Speed King i jak napisałas to taki traktor na teren,robi cuda.
Jak najszybciej musisz zaopatrzyc sie w łyzki(choc dwie) do zmieniania opon i gdy zakupisz opny typu kevlar(zwijane)zmiana dętki nie będzie problemem.
Musisz znalezc nie skutki a przyczyne tych wywrotek,ja trafiam w zbyt ciasno skręcone SPD.
Pewnie młoda i ładna jestes Pfft więc dbaj o swoje ciało.
Pozdrower

http://www.youtube.com/watch?v=eAmMcBQavKE
17.08.2008 22:23
Biegaczka Offline
Turysta
*

Hej Hej.
DziękiSmile
Co do dętki etc.to mam i dętkę, i łyżki dwie, i nawet pompke teleskopowąSmilewinkgrin
Co do kluczy-też mam taki zestaw a'la scyzory.Jest tam chyba z 4 rodzaje imusów i inne klucze.Więc myślę,że jutro popracuje nad regulacją tych pedałów o których mówisz Shagrath.
Co do opon,to przed następnym maratonem pomyślę o tym(jeśli waunki będą tego wymagały).Na razie czekają mnie we wrześniu dwa półmaratony(biegowe)Smilewinkgrin
Co do wyglądu to teraz już nic nie zaradzę.Kolana mam lekko zmasakrowane i dodatkowo te 6 ukąszeń,jak się okazało...szerszeniaUhoh.POdobno specjalnie trasę maratonu zmienili z tego względu.Jak widać jednak niczego to nie zmieniło.

Pozdrower-hehe niezłeLaugh

Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
17.08.2008 23:15
Shagrath Offline
Pro Turysta

Ilość postów: 165
To znaczy narzędzia juz masz,czas nauczyc się z nich korzystac.
A mielismy o rowerach do 2,5-2,7 koła pisac...i chyba piszemy tyle ze inaczej Smilewinkgrin
Musze przyznac ze duzo szybciej ode mnie zauwazyłas jak wazne są opony w rowerku,dla mnie teraz to priorytet,nawet super góral na srednich oponkach jest tylko taki sobie w terenie.
W kolejnym sezonie mam w planach zainwestowac w koła i własnie opony,reszta jest ok.

http://www.youtube.com/watch?v=eAmMcBQavKE
18.08.2008 12:48
Biegaczka Offline
Turysta
*

Sorrrry za te off topic-i....
Ale gdyby nie wy to ja bym tego maratonu nie przejechała,nie miałabym mojego KelasaWink

P.S. Ostatanie zboczenie z wątku.Dziś zapodano mi kroplówkę i zatrzyk domięsniowy.Reakcja alergiczna na 6 użądleń podobno szerszenie jest gorsza niż przypuszczałam.Po czasie zastanawiam jak mi się udało przekręcić tą drugą część maratonu z tymi żądłami w ramieniu i plecach...

18.08.2008 15:24
przemu Offline
Administrator

Kiedyś krakowski maraton też zaliczył wpadkę z gniazdem szerszeni. Ale mam nadzieję że już wszystkie ukąszenia wyleczoneSmile

I w sumie bardzo się ciesze Biegaczko że z nasza pomocą wybrałaś swój rower i poznałaś ta wspaniała pasjęSmile

25.08.2008 20:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Biegaczka Offline
Turysta
*

Dawno mnie nie było,ale sierpień był solidny-coś koło 460km na bike-u.
Dziś znalazłam pierwszy poważny minus Madman-a.Opony.Totalnie nie nadają sie do jazdy w terenie.Czeka mnie wymiana.
Zaliczyłam dziś bowiem...5 wywrotek z tytułu nie wypięcia się.Jeździłam z kumplem po Wlkp.Parku Narodowym i on widział ostatnią wywrotkę.Jego zdaniem opony+złe przełożenie+troszkę za mała prędkość+zbyt PÓŹNE wypięcie się.Ja już nie mam siły na te spd-y.Uwielbiam je i nie zamienię na platformy nigdy,ale kurcze od momentu transferu z platform na spd mam już 11 wywrotek.Dziś jedna wyglądała dość poważnie.Nie udało mi się podjechać pod górę z korzeniami dosłownie zrobiłam fikołek obok powalonego drzewa.Kolana mam znów posiniaczone i lekko bolą,a jutro biegnę półmaraton w PileSad

W każdym razie co radzicie?Spdy już regulowałam na "-" nic nie pomogło.Nie wiem więc gdzie leży wina.Chciałam mój problem umieścić w jakimś wątku,ale po lekkim update forum wygląda inaczej i totalnie nie wiedziałam,gdzie pisać.Wybaczcie więc off-topic i w razie co prosze o przerzucenie watku gdzieś indziej!
Aga

06.09.2008 18:38
przemu Offline
Administrator

Gratuluje kilometrów. Cieszę się że do nas wróciłaśSmile
Agnieszko - nie ma problemu z działami na forum. Ten cały temat jest Twój. Po prostuSmile
A co do SPD - proponuję weź je skręć na minus do oporu. Tak żeby lekko chodziły. By wypięcie nie wymagało za wiele siły. I wtedy trenuj. Takie podjazdy jak mówisz - to się zdarza. Wystarczy zamielić gdzies, utracić równowagę i już klops. Sam ostatnio zjeżdżałem ze skarpy malutkiej i co? I mnie gary nakrył dosłownie. A siodło wbiło się w plecy. Nie wiem tylko jednego i nigdy tego nie potrafię zrozumiec - jak przy wywrotce SPD samo się wypina? Bo według mnie to wręcz tak działa.
Ewentualnie mam pomysł. Kiedyś czytalem że Shimano wyopuściło nowe, zmodyfikowane bloki do swoich SPD. Wypina się znich inaczej, może będą wygodniejsze? Model SM-SH56, jest też SM-SH55 i ponoć działa tak samo. Popatrz: http://www.swiatroweru.pl/item.php?show=...SESSID=578

A co do opon - no cóż - gumy to kwestia dośc indywidualna. Wiele zalezy od potrzeb, od terenu, warunków. Raz jedne będa lepsze, raz inne. Jak znajdziesz jakieś fundusze opisz potrzeby - może coś wymyslimy fajnegoSmile

Powodzenia na półmaratonieSmile

07.09.2008 0:01
Biegaczka Offline
Turysta
*

(07.09.2008 0:01)przemu napisał(a):  Powodzenia na półmaratonieSmile

No i życióweczkaSmileA w sierpniu przebiegłam tylko 150km.Widać rower służy również bieganiu.
A co do spd-ów to dzięki Przemo!Rozkrcęcę na maksa,bo 11 wywrotek to juz gruuuba przesada!

07.09.2008 20:30
przemu Offline
Administrator

GratulujęSmile
Rozkręć, a potem będzie powoli dokręcać. Najpierw mięciutko, będziesz się uczyć dalej. I z czasem wzmocnisz siłę trzymania. Dodatkowo też inne bloki pomogą - te które zaproponowałem pozwalają się wypinać w inny sposób, nie tylko przez przekręcenie stopy.

07.09.2008 20:39
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.