Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narzędzia
Autor Wiadomość
Loki Offline
Turysta
*

Ilość postów: 4
Reputacja: Neutral Reputation
Narzędzia
Witam,
Mam pytanie. Jaką markę narzędzi rowerowych polecacie. Jestem w trakcie kompletowania warsztaciku i nie wiem co wybrac. Nie ukrywam tez, ze chodzi mi o narzedzia w rozsadnej cenieSmile
11.03.2007 2:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
hudy Offline
Administrator

Ilość postów: 114
Reputacja: Positive Reputation
RE: Narzędzia
To zależy od rodzaju narzędzia. Nie warto kupować wszystkich narzędzi od firm produkujących narzędzia tylko rowerowe, bo wtedy mocno przepłacisz. W sumie naprawiam nie tylko swój rower i na obecną chwilę, wystarcza mi mniej więcej taki zestaw:
Imbusy - od Stanleya (za 20 zł można mieć komplet 10 imbusów od 1,5mm do 10mm) w górę, z firm narzędziowych (odpuść sobie rowerowe) - najlepsze na jakie Cię stać.
Różne klucze płaskie, nasadowe, oczkowe - ja zaufałem fimie Yato (którą można spotkać w supermarketach nawet), i muszę przyznać, że nie żałuję. Grzechotka wytrzymuje brutalne traktowanie, klucze płaskie spisują się świetnie, na nasadowych nie widać najmniejszego śladu zużycia.

Dodam również, że jeśli chcesz zamawiać klucze z Internetu, to zamów stąd: http://wimaspj.pl/oferta.php - dobre ceny, a ja dostałem nawet super gratisy.

Klucze do konusów i bacik mam od bikehand'a - bacik ok, a klucze do konusów na początek mogą być, choć widać, że się nieco wyginają. Mam jeden klucz do konusów BBB, na jego podstawie (i obcinaczek, których używają w serwisie w moim mieście) stwierdzam, że BBB to jest barzdo rozsądna alternatywa dla ParkTool'a, czy pedrosa i to w narzędzia rowerowe właśnie od nich warto inwestować jeśli naprawiamy swój rower, a przy okazji pomagamy kolegom.
11.03.2007 13:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Loki Offline
Turysta
*

Ilość postów: 4
Wielkie dzieki za odp. A co z firmą Super Bike Tool. Sporo tego na allegro.
Wspomniales tez o sklepie internetowym. Czy znasz jeszcze jakies dobre z akcesoriami do rowerów(chodzi mi bardziej o sprzet do naprawy i konserwacji niz swiatelka, kastki itp.)?
Pozdrawiam
11.03.2007 19:33
hudy Offline
Administrator

Dużo narzędzi jest na cykloturze, zainteresowała mnie również firma narzędziowiec: http://www.narzedziowiec.com.pl/narzedzi...index.html , ale nie jestem w stanie powiedzieć o nich czegokolwiek poza tym, że ceny mają porównywalne z BBB, więc nie wiem czy warto.

SuperB, BikeHanda, Veloman itp itd to jedno i to samo w gruncie rzeczy, dobre do okazjonalnych napraw, na jeden rower powiedzmy.

A gdzie jeszcze kupić klucze typowo rowerowe? BBB znajdziesz tutaj: http://www.dobrerowery.com/, a chyba większość pozostałych firm właśnie na cykloturze. Jest w czym wybierać w każdym razie.
11.03.2007 19:46
vojt3k Offline
Pomykacz

Ilość postów: 155
mi się zawsza AUTHORKI podobały.... moze warto temu się przyjrzeć?

<<PZDR>>
06.05.2007 1:43
hudy Offline
Administrator

No tak, tylko, że tutaj chodzi o narzędzia do warsztatu a nie scyzoryk z najpotrzebniejszymi kluczami na trasie.
06.05.2007 8:18
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 433
Hudy czepiasz się. Pfft

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.05.2007 23:40 przez bikergonia.)
11.05.2007 23:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.