Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pedaly SPD/problem
Autor Wiadomość
noe_83 Offline
Turysta
*

Ilość postów: 3
Reputacja: Neutral Reputation
pedaly SPD/problem
Witam!
Mam problem z pedalami SPD (520)..
Od jakiegos tygodnia cos mi w nich puka Frown jest to dokladnie na wysokosci, jak noga jest na samej gorze Roll Czuc pod stopa oraz slychac wyrazny stukot ... Mial ktos podobny problem?

mtbikes.info Nasz vortal rowerowy!
Polecam, noe_83.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.08.2007 8:36 przez noe_83.)
24.08.2007 8:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Reputacja: Positive Reputation
RE: pedaly SPD/problem
Stukot pojawia się gdy mocno ciągniesz do góry za każdym razem jak obracasz pedałem?, Ja mam 520 i stukają wtedy gdy mocno ciągnę nogą do góry, ale gdy jadę spokojnie jest ok.
24.08.2007 11:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
noe_83 Offline
Turysta
*

nie Frown z reszta jak ciagne do gory, to tez cos tam stuka, ale to robie sporadycznie Wink wiec mi to nie przeszkadza Pfft Stukot pojawia sie bez ciagniecia do gory, ale w momencie jak wlasciwie zaczynam naciskac noga na pedal. Probowalem juz dokrecac pedal (slyszalem, ze to moze byc wina niedokrecenia pedalu)ale nieposkutkowalo... Chyba trza bedzie sobie wymienic pedaly Sad

Polecam, noe_83.
24.08.2007 12:03
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Reputacja: Positive Reputation
A próbowałeś zmieniać naciąg sprężyn? Może są zbyt luźne. Jaki przebieg mają te pedały?
25.08.2007 8:31
noe_83 Offline
Turysta
*

Naciag sprezyn na pewno nie jest za maly Smile lubie czuc, jak mi wskakuje stoper w pedal Wink
Jesli chodzi o czas uzytkowania - bedzie jakies 10 m-cy, zrobilem na nich okolo 8300 km...
Tak juz na marginesie - zmienilem rowniez stopery w butach - tez nic nie daly Frown

Polecam, noe_83.
25.08.2007 15:47
EnduroBiker Offline
Turysta
*

Ilość postów: 6
8300 w 10 miesiecy w dupe ludzie kiedy wy macie czas jezdzic wykręc sobieoske napakuj smaru typy il skrec i powino być ok na jakiś czas aaa ja mam do sprzedania pd m 540 lekko używane mają jakies 1500km. kontakt 788 440 953
11.03.2008 1:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.