Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
piasta XTR 2007 Problem
Autor Wiadomość
fox_ck Offline
Turysta
*

Ilość postów: 1
Reputacja: Neutral Reputation
piasta XTR 2007 Problem
Witam wszystkich!
skladam rower nowy i dzisiaj odebralem kola...
przed chwila ogladalem je i zobaczylem ze z tylnym chyba jest problem...mianowicie:
kiedy zlape kolo tak jakby bylo zalozone na ramie i zakrece nim to raz na jakis czas da sie uslyszec jakis trzask bardzo delikatny,jak zlape za ta krecaca sie oske i kreca nia to tak samo raz na bardzo zadki czas jest moment ze cos tam trzasnie ale jak pare razy w ta i spowrotem krece w tym miejscu to przestaje sie tak dziac...piasty sa nowe...mozliwe ze na jeszcze nie jezdzonym kole w piascie smar jest jakis nie rozprowadzony dobrze i daje takie efetky?takei rzeczy znikna z czasem??przeciez to w koncu xtr...
Prosze o pomoc!
Pozdrawiam!

fox_ck, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Sep 2007.
28.09.2007 20:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 460
Reputacja: Positive Reputation
RE: piasta XTR 2007 Problem
Jeżeli jest bardzo delikatne to sie nie przejmuj. Pojeżdzisz troche i powinno byc ok.
28.09.2007 23:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
krycha Offline
Turysta
*

Ilość postów: 31
Reputacja: Neutral Reputation
jak go zlozysz daj foty pzdr.

mtbikes.info Nasz vortal rowerowy!
Polecam, krycha.
29.09.2007 11:53
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Brooce Offline
Mtb Rider
**

Ilość postów: 145
Ja mam piastę NS Coaster, prawie nową, nie katowałem jej za bardzo (no, może troszeczkę), aż po pewnym skoku wprowadzam rower na górkę (służącą jako "speedbox") i ręką (którą mam na siodle) czuję leciutkie pykanie, podobne do tego, co fox_ck opisał. Wprowadziłem rower, skoczyłem drugi raz i przestało. Co to mogło być? Piasta ma jakieś pół roku, więc powinna być wyrobiona. Wcześniej nie miałem podobnych problemów.

Come rain or shine, I'm going for ride. No bike - no fun.
Tylko czysty rower to zadowolony rower.
Dbaj o rower, a rower zadba o ciebie.

[Obrazek: tc1vw3.png]
14.10.2007 11:19
gb Offline
Administrator

Kładłeś ręke na siodle i czułeś, że cos pyka? fox_ck pisał, że wyczuwał to gry kręćił kołem które trzymał w rękach, a ty wyczuwałeś, że cos strzela trzymając za siodło toczący się rower. Jaką masz wersje tej piasty? Bo z tego co widze jest kilka wersji, pod wolnobieg, pod kasete, z maszynówkami i bez..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2007 17:51 przez gb.)
14.10.2007 17:48
Brooce Offline
Mtb Rider
**

Ilość postów: 145
32 szprychy, 2 (chyba 2) łożyska maszynowe, pod kasetę. Strzelało mi leciutko, ledwo to wyczuwałem kiedy lekko przycisnąłem ręką siodełko. Ale jak już pisałem - tylko raz podczas wprowadzania roweru pomiędzy dwoma skokami - potem ucichło i słuch o tym zaginął... Smile To było... w piątek. Ostatnio trochę w trialu sobie poskakałem i b. lekkie DH.

Come rain or shine, I'm going for ride. No bike - no fun.
Tylko czysty rower to zadowolony rower.
Dbaj o rower, a rower zadba o ciebie.

[Obrazek: tc1vw3.png]
14.10.2007 21:23
gb Offline
Administrator

Skoro słuch zaginał to ja bym się zbytnio nie martwił. Może podczas skoku kulki ułożyły się jakoś dziwnie i zaczeły wydawać dźwięki. Masz łozyska maszynowe, więc gdy się zużyją po prostu założysz nowe. Cena nie powinna być wysoka.
14.10.2007 22:28
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.