Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
przerzutka shimano+kaseta sram?
Autor Wiadomość
Biker5 Offline
Turysta
*

Ilość postów: 5
Reputacja: Neutral Reputation
przerzutka shimano+kaseta sram?
Zastanawiam się nad wyborem nowej kasety bo na starej już mi łańcuch przeskakuje. Najbardziej odpowiadała by mi kaseta sram PG-830 (8SP) 11-28 (ma fajną koncentracje wysokich przełożeń) tylko że pojawia się jeden szkopuł. Czy kasetę sram obsłuży przeżuta shimno alivio 06 z taką samą precyzją z jaką obsługiwała dotychczasową kasetę(Shimano HG30 8sp 11-32T) czy ktoś już takiej kombinacji próbował ? czy kaseta sram będzie kompatybilna z piastą która jest również firmy shimano?
29.06.2007 9:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 409
Reputacja: Positive Reputation
RE: przerzutka shimano+kaseta sram?
Kaseta srama na 100% będzie pasować do piasty shimano.
I nie powinno być problemów - przerzutka alivio obsłuży kasetę srama. Smile

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2007 11:38 przez bikergonia.)
29.06.2007 11:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Nie będzie problemów z kompatybilnością, pamiętaj tylko aby razem z kasetą wymienić łańcuch bo będzie skakał jeszcze bardziej niz na starej kasecie. Z kolei nowy łańcuch może też przeskakiwać na korbie, ale raczej rzadko się to zdarza, chyba że korba ma już naprawdę dużo przejechane.
29.06.2007 15:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Biker5 Offline
Turysta
*

Tak wiem o tym że wymieniając kasetę trzeba wymienić także łańcuch. Z korbą nie będzie problemu, nie ma jeszcze aż tak dużego przebiegu. Dzięki za radę.
29.06.2007 19:30
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 409
Daj znać po wymianie jak działa i mam nadzieję że potwierdzisz to co my powiedzieliśmy. Smile

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
03.07.2007 11:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
rem Offline
Turysta
*

Ilość postów: 2
Można się zastanowić nad zakupem 9-rzędowej ultegry (cena około 150 zetów), a to z tego względu że ma bardzo wiele zestawów koronek. Teoretycznie przeznaczona jest na szosę ale np 12-27 to idealne zestawienie na góry.

mtbikes.info Nasz vortal rowerowy!
Polecam, rem.
18.08.2007 20:41
przemu Online
Administrator

Ilość postów: 868
@rem - jesteś pewny że kaseta o tak małej największej zębatce będzie dobra w góry? Wydaje mi się że 32 zęby największej koronki to takie górskie minimum...

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
08.09.2007 20:01
Biker5 Offline
Turysta
*

ja raczej śmigam po płaskim, więc taki niski zestaw przełożeń nie jest mi potrzebny, mam aktualnie taki i pierwszego do trzeciego biegu wcale nie używam.
22.09.2007 16:59
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.