jawor
Turysta

Ilość postów: 30
Reputacja:
|
Rock Shox Dart 3
Witam
Kupiłem ostatnio Kross'a LEVEL A4 (w jabłonnej) w wersji z Rock Shoxiem
dartem 3 . Bylem w cycle-centrum i stwierdzono ze ma on bardzo maly skok do 5 cm , a jak chciałem reklamowac go w serwisie kross'a to powiedzieli mi ze to dlatego ze waze malo (55kg).
wydaje mi się to głupio bo po wizycie w serwisie , sprawdził skok amora mój kolega (on wazy około 80 kg) no i tez bylo max 5 cm
Wczoraj wróciłem z 5 wizyty takiej 2 godzinnej w lasku wolskim i ślady na amorku pokazywały najwięcej 7 cm , więc mam pytanie czy rock shox'i są tak twarde czy po prostu z czasem zacznie się bardziej uginać ?
Pozdrawiam i dziękuję z góry na odpowiedź
Jawor
ps: oraz jak jadę (np. po kostce brukowej ,po małych korzeniach) w ogóle nie
wyczuwam tłumienia i przez to ciągle mnie bola nadgarstki
jawor, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Oct 2007.
|
|
| 18.05.2008 21:57 |
|
PitiAdamcio
Turysta

Ilość postów: 1
Reputacja:
|
RE: Rock Shox Dart 3
Spoko nie martw sie. Mam tez dart 3 100mm, też tyle waże, też rosne. Amorek (z nowym bikiem) mam juz tydzień i na samym początku tez bardzo słabo sie uginał. Przykładowo teraz jak wejde na rower i nogi mam na ziemi to rękami potrafie ugiąć amorek do 20% (nie siedząc na siodle), a wcześniej wgl nie byłem wstanie. Bardzo ważne jest też aby czyścić nie tylko same rurki w amorku tylko wygrzebywać (np jakąś wykałaczką) brud przy samych uszczelkach na dole goleni.W razie czego sprawdź tez jaK masz z tą regulacją, przy takiej wadze trzeba maxymalnie w strone minusa dokręcić pokrętło. Mimo wszystko amortyzator nie "łyka" tak tych najmniejszych nierówności. I dobrze, nie widze nawet takiej potrzeby. Bynajmniej kiedy rzuciłem się ostatnio na jakiś MAŁY spadzik po dość dużych nierównościach amorek doszedł do 3/4 a ja nie poczułem nawet, że jade po takim terenie. Z tego też moge wywniąskować, że jakby był miękki to w takim wypadku doszedł by nawet do 100%, a tak jak pisze spad nie był taki duży, kiedyś pojadę na większy  . Zatem jestem zadowolony z samego działania amora. Pozdrawiam
PitiAdamcio, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since May 2008.
|
|
| 19.05.2008 22:15 |
|