Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rower Trexstar Diatron
Autor Wiadomość
krzysiekk1231 Offline
Turysta
*

Ilość postów: 4
Reputacja: Neutral Reputation
Rolleyes Rower Trexstar Diatron
Witam,
Niedawno kupilem na allegro rower "Trexstar Diatron". Chcialbym się dowiedziec co onim sądzicie. Jak dlamnie jest super.
Na każdym jednym forum, ludzie wyśmiewają się z firmy oraz wypisują że widzieli jak komuś się rozsypały rózne części itd., co zniechęcilo mnie kupno tego roweru, ale cuż...bylo juz za puźno.
Jeśli mozecie to opiszczie mi ten rower, czy to naprawde szrot, że po 100km się rozsypie, bo jeśli tak ma być to za wczasu go sprzedam i nie stracę za dużo.
Zaczynam wkręcać się w amatorskie kolarstwo górskie więc ten rower troche bedzie zasówał.

Jeśli sie w terenie nie rozsypie to dlamnie jest dobrze Smile)

Pozdrawiam,
Krzysiek

mtbikes.info Nasz vortal rowerowy!
Polecam, krzysiekk1231.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.09.2007 19:27 przez przemu.)
12.08.2007 1:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 408
Reputacja: Positive Reputation
RE: Rower Trexstar
Rozsypać to pewnie się tak bardzo szybko nie rozsypie.
Inni się śmieją bo za prawie 800 zł kupiłeś bardzo ciężki rower na stalowej ramie.
Za podobną kasę mogłeś kupić meridę na alu ramie : http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.ph...=45&id=308
No i Merida jest dobrą i znaną firmą i nie ma problemu z gwarancją.

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2007 11:10 przez bikergonia.)
14.08.2007 11:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
krzysiekk1231 Offline
Turysta
*

acha czyli troszke źle zrobilem bo nie pomyślałem. Kumpel kupil 4 dni temu takiego samego i jednak po moich ogledzinach jest BARDZO CIĘZKI ale reszta jest OK. Ale chyba az tak źle niema Smile zresztą rame zawsze mozna zmienic (chyba). Czekam, moze jutro go dostane.
Pozdro All

P.S Jak myślicie, czy w/w rower jest wystarczający aby wziąść udzial w Amatorskim Kolarstwie Górskim??

Prosze o odpowiedz.

Polecam, krzysiekk1231.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2007 23:33 przez krzysiekk1231.)
15.08.2007 23:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Pojeździsz na nim troche to będziesz wiedział czy będzie wystarczający.
17.08.2007 10:52
krzysiekk1231 Offline
Turysta
*

Witam, juz jestem po pierwsyzm kursie Smile Zrobiłem 32Km i nawet nie było źle. Tylko przez ten ciężar rower niema dobrej zwrotności. Bardzo dobrze śmiga na prostych asfaltowych drogach, a gorzej na żwirze drogach leśnych i polnych. no i niewiem co jest z hamulcami Sad te co są z tyłu to jest oki ale z przodu jakieś rozbujane. jeżeli zamieniłem tył z przodem to bylo tak samo. niewiem jak to cholerstwo ustawić bo pokrętło od kąta nic nie daje Sad .
Pozdrawiam

Polecam, krzysiekk1231.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.08.2007 9:30 przez krzysiekk1231.)
19.08.2007 9:27
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Wiesz po takich hamulcach nie możesz sie spodziewać cudów. Powiedz jak zamieniłeś tył z przodem, bo nie bardzo wiem.
19.08.2007 12:47
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 408
I to jest właśnie ta różnica. Np. Meridka byłaby dużo lżejsza i bardziej zwrotna i lepsza do sportowej jazdy.

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2007 19:32 przez bikergonia.)
26.08.2007 19:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
pikuss Offline
Turysta
*

Ilość postów: 17
ja swój kupiłem za 749.... jednak z orginała niewiele zostało :]

Polecam, pikuss.
29.08.2007 18:48
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 864
RE: Rower Trexstar Diatron
Krzyśku - odkopie troszkę ten temat. Twój rower nie jest złym wyborem, jednak jak piszą przedmówcy - mogłeś wybrać coś lepszego. Mówisz że ramę można sprzedać - ale spójrz - tak na prawdę to rama jest sercem roweru i to od niej zależy jaki ten rower będzie. Czy będzie stabilny, czy nerwowy, zwrotny czy nie. To od geometrii ramy zależy też pozycja i wygoda jazdy. Oczywiście - będziesz mógł ją zmienić, ale wtedy inwestycją będzie już dość droga.
Jak najbardziej na takim rowerze możesz brać udział w zawodach. To nie od roweru zależy możliwość udziału, a od chęci i formy zawodnikaSmile Na krakowskich maratonach już nie raz widziałem Ukrainę i jak się nie mylę kierującego nią Furmana (pozdrowienia dla niegoSmile) Jak widzisz jak się chce to się daSmile

A hamulce - jak rozumiem masz tarczówki mechaniczne. Masz w nich jeden klocek na stałe - ten wewnętrzny od strony koła i drugi dociskany. Ustaw sobie klocek ten sztywny bardzo blisko tarczy, ale tak by nie ocierał, a przy drugim naciągnij linkę by hamulec do brze łapał. Powinieneś poczuć różnicęSmile Pamiętaj także o tym, że klocki tarczówek potrzebują jakiegoś dystansu żeby się dotrzećSmile

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
08.09.2007 19:36
krzysiekk1231 Offline
Turysta
*

RE: Rower Trexstar Diatron
Odswiezam ;] O dziwo rower jeszcze jezdzi a i mam AVIDki BB5 i dlatego mam wyeliminowane tarcia i dobry docisk. Na lato znow bede robil kursiki i zobaczymy jak w tym sezonie sie spisze ;]

Polecam, krzysiekk1231.
25.04.2008 15:17
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.