Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rowery
Autor Wiadomość
Diktus_PB Offline
Turysta
*

Ilość postów: 3
Reputacja: Neutral Reputation
Rowery
Witam Smile
mam zamiar zakupic nowy rower ale zastanawiam sie jaki wiec spytam sie specjalistow Smile
mam do wyboru :
Merida Crossway TFS-200V http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.ph...=61&id=405
Kelly's Axis http://rowery.onet.pl/4,35,139084,868,ke...przet.html
Kelly's Exqusite http://rowery.onet.pl/4,35,139084,867,ke...przet.html lub wersja z tarczowkami o 300 zl drozsza
Kelly's Neos http://rowery.onet.pl/4,35,139084,11447,...przet.html
ktorego byscie mi poradzili wziasc Smile lub polecili jakiegos innego do 2000 zl Smile

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi Grin

Diktus_PB, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Mar 2008.
05.03.2008 10:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Reputacja: Positive Reputation
RE: Rowery
Skoro nikt nie pisał to może ja napiszeGrin

Z rowerów które podałeś najgorszy ale zarazem i najtańszy jest Axis. Pozostała trójka stoi na bardzo wyrównanym poziomie, różni się tylko szczegółami.
Ja osobiście zwóciłbym uwagę na Kelysa Exquisite, po pierwsze ladnie wyglądaGrin, a po drugie ma ciekawy amortyzator Suntoura. Jeżeli rzeczywiście jest w nim montowany taki sam jak na zdjęciu to powinien być całkiem dobry, jest to wersja na rok 2006 lub nawet 2005. Natomiast ten sam model na rok 2007/2008 nie zachwyca i mimo, że nie mam zaufania do RST to chyba lepszy byłby RST. Stary Suntour ma lepsze uszczelki kurzowe, i golenie w kolorze złotym, więc można domniemywać, że jest na nich jakiś teflon. Nowy ma tandetne i brzydkie uszczelki takie jak XCM i jescze niższych modelach, i zwykłe chromowane golenie które się szybko wytrą. Zamiast takiej imitacji amortyzatora wolałbym sztywne widełki.

Przeglądnąłem pobieżnie oferty innych marek i ciężko jest znaleźć coś co chociażby było porównywalne z tymi co podałeś. Widze że już zorientowałeś się w markach ;]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2008 20:01 przez gb.)
06.03.2008 19:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Diktus_PB Offline
Turysta
*

innych w sklepach nie bylo Pfft niestety jak przeczytalem post bylem juz po zakupie Smile

wybralem moim zdaniem lepsza meride choc o 100 zl drozsza ale chyba pozadniejsza Grin okaze sie wtrakcie w sumie uzywam rower z jego uzytkowanie i do tego czego jest przeznaczony Grin dziekuje w kazdym razie za pomoc Smile

Diktus_PB, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Mar 2008.
06.03.2008 21:25
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 1,113
Reputacja: Positive Reputation
Spóźniłem się z wypowiedzią, jednak gratuluję wyboru. Myślę że Merida będzie dobrym rowerem. Chętnie poznam opinie o sprzęcie, Diktus_PB.

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
07.03.2008 2:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Diktus_PB Offline
Turysta
*

no w przyszlym tygodniu ma przyjsc dostawa wiec sie wszystko okaze Smile

07.03.2008 8:22
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.