Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RST - SR
Autor Wiadomość
krycha Offline
Turysta
*

Ilość postów: 31
Reputacja: Neutral Reputation
RST - SR
Jaki amor lepszy RST i tu mam na mysli:
http://www.allegro.pl/item332109199_rst_...skoku.html lub
http://www.allegro.pl/item332110855_rst_...tytan.html
Czy też SR i tu zostawiam wam wolna ręke z tym że mam ok. 300zl ale chce se jeszcze kupic okularki i moze cos jeszcze wiec mysle tak w granicy 200 - 250zl i mówie odrazu niechce płacić za marke tylko za jakość.
I mam jeszcze jedno pytanko oco chodzi z blokadą skoku bo zauwarzyłem że amorki z blokadą so nieco droższe tylko wyjaśnijcie to jakoś tak zrozumiale bo ostatnio czytalem i nic z tego nie kumam.

Pozdrawiam

mtbikes.info Nasz vortal rowerowy!
Polecam, krycha.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2008 20:58 przez krycha.)
28.03.2008 20:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Reputacja: Positive Reputation
RE: RST - SR
Blokada skoku to po prostu blokada skokuGrin Najczęściej po przekręceniu pokrętła lub manetki na kierownicy amor się blokuje i nie działa. Jedziesz jak na sztywnym widelcu. Przydatne podczas podjazdów, wtedy amor nie pracuje i nie buja, co sprawia że nie tracimy energii na ruch amora w górę i w dół. Gdy juz jesteś na górze przekręcasz znów pokrętło i amortyzator znów pracuje.
29.03.2008 11:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
IOSIS Offline
Turysta
*

Ilość postów: 14
Potrzebujesz aż 120 mm skoku? I czy musi być to RST?

a może któryś z tych http://www.allegro.pl/search.php?string=...gory=16695? Trochę droższy od tych co proponowałeś, ale chyba i lepszy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.03.2008 11:40 przez IOSIS.)
29.03.2008 11:39
krycha Offline
Turysta
*

Ilość postów: 31
Niemusi byc skok 120mm moze być miejszy wiekszy jak pasuje i niemusi być z blokada skoku. Jestem początkujący i się jeszcze nieznam wiec prosze o jakie kolwiek dobre amorki w cenie jakiej podalem czyli max. 250zl

mtbikes.info Nasz vortal rowerowy!
Polecam, krycha.
29.03.2008 20:32
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
W tej cenie wg. mnie najlepiej wybrać suntoura xcr. Za mniej niż 250 zł dostaniesz wersję LO z blokadą. Możesz także kupić wersje DA z blokadą i regulacją tłumienia powrotu:
http://allegro.pl/search.php?string=xcr+da
Nie ma blokady, ale za to regulację tłumienia. Nie wiem jak to działa ale jeśli nie potrzebujesz blokady, myślę ze warto go wybrac i miec regulacje. Wersja z blokadą nie ma regulacji, dlatego nie będzie się jej dało ustawić pod siebie, czyli swoją wagę, czy też preferencje.
To że jesteś początkujący nie znaczy, że powinieneś kupować całkiem goły amortyzator. Już po krótkim czasie przekonasz się, że potrzebujesz czegoś więcej. Gołą wersję XCR'a dostaniesz już za 150 zł, ale jeśli możesz wydać więcej to warto kupić coś lepiej wyposarzonego.
06.04.2008 21:51
amator Offline
Turysta
*

Ilość postów: 47
'' Krycha '' ( w "" bo to pewnie pseudo ) Witam do czego służy Ci rower a jednocześnie amortyzator ( co będziesz jeździł ) ? Wink

Pozdrawiam Adam
28.04.2008 16:52
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.