Wypowiedz się na temat nowej domeny mtbikes.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SIGMA BC 1106 DTS - Help !
Autor Wiadomość
Shagrath Offline
Pro Turysta

Ilość postów: 165
Reputacja: Positive Reputation
RE: SIGMA BC 1106 DTS - Help !
To znaczy masz zdrowe podejscie,ja tez wiele spraw olewam bo mi się zwyczajnie nie chce,no ale po zmianie opon z Schwalbe R.R na Maxxis Tomahawk zmieniłem,no ale tez nie 1 dnia

http://www.youtube.com/watch?v=eAmMcBQavKE
19.06.2008 20:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Biegaczka Offline
Turysta
*

Ilość postów: 47
No już doszłam do tego rozmiaruSmile.Banalnie proste-wzssytko było opisane na oponie.
52-559(26x2.0).
dzięki za pomoc!

Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2008 14:13 przez Biegaczka.)
20.06.2008 14:10
tworek Offline
Turysta
*

Ilość postów: 1
Reputacja: Neutral Reputation
Też mam podobny problem jak Shagrath, tylko że w modelu 1606l, który kupiłem 3mieś temu, na wymianę baterii chyba jeszcze zawcześnie, jakiś miesiąc temu zaliczył glebę przy prędnkości 30km/h lekko się poobijał ale nie sądze żeby to był ten powód jego fatalnego działania.

tworek, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Jun 2008.
26.06.2008 12:12
bikergonia Offline
VIP

Ilość postów: 433
Tworek przeczytaj cały ten temat i zrób to co Shagrath i może będzie dobrze. Smile

GTRider's

[Obrazek: goniaof2.gif]

[Obrazek: f32cee748caf9ff6.gif]
30.06.2008 15:08
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 1,113
@Tworek - polecam posłuchaj Goni. I mimo wszystko zainwestuj w bateryjki i wymień je. Nie wierz wskaźnikowi - ot taka nauczka z tego wątku wynikła.

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
02.07.2008 10:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Shagrath Offline
Pro Turysta

A juz wczoraj miałem napisac mały TEST tego licznika o który prosił mnie przemu...
Niestety pojawiły się ponownie pierwotne problemy,a bateria ma miesiąc!
Co za problemowe urządzenie,zamieniłem dzis baterie z sensora do nadajnika i odwrotnie,no ale bateria kosztuje 8 zł i nie mam raczej zamiaru kupowac jej co miesiąc,a miesiąc temu wymieniłem tą w liczniku tez.
Wtedy tez przed zakupem nowej zamieniłem baterie i okazało sie ze istotnie ta w nadajniku była słaba,po tygodniu licznik wyswietlił ze czas na nową.
Generalnie wiem juz chyba o tym liczniku wszystko,odkryłem równiez ze gdy licznik upadnie na piasek itp.to przestaje działac natychmiastowo "0" przestaje mrugac i wtedy trzeba wyczyscic te metalowe styki licznika,gdy "0" mruga jak mi dzis rano...na 100% wariuje nadajnik,fajny licznik ale ja mam go dosc chwilowo...he he
P.S.zastanawiam sie czy zakup lepszych baterii cos zmieni,miałem maxell i mitsubishi

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.07.2008 22:08 przez Shagrath.)
15.07.2008 16:11
Krzychu. Offline
Dirt / Street :)

Ilość postów: 193
Może to bebechy szwankują? coś się luzuje, lata? Pfft

Impossible is impossible - Jeżdżę by żyć, żyję by jeździć!
16.07.2008 22:38
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
Ech dobrze że ja mam licznik przewodowy i jak coś nie działa to łatwiej zdiagnozować przyczynę. Na jednej baterii przejeździłem 5 lat.
Usterek też mu nie brakowało, ale to nie markowa Sigma... Szwankowały styki, czujnik, oraz przyciski. Wszystko zostało przerobione domowymi sposobami i od dłuższego czasu jest spokój. Teraz są nowe przyciski, nowy kabel, nowy sensor, nowy magnes no i nie da się go zdjąć z kierownicy, jest przytwierdzony na stałe do obejmy. Wszystko to dzięki zamiłowaniu do majsterkowania i elektroniki Grin
16.07.2008 23:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Shagrath Offline
Pro Turysta

Licznik ponownie działa nie będe pisał o detalach bo juz mi sie zwyczajnie odechciało,Testu tez nie jestem w stanie napisac,nie znam widocznie tego urządzenia dosc dobrze by przewidziec jego zachowanie.
Przełoznie baterii z sensora do licznika pomogło.
Wybacz mi Naczelny przemu ale pisanie o czyms co ciągle sprawia ci figle i robienie za znawce nie jest w moim mniemaniu uczciwe,licze na zrozumienie i litosc Cool
To Generalnie fajny licznik,ale ile go trzeba miec by go zrozumiec?
Wiem ze wielu z was by w takiej sytuacjii poszło do sklepu po nowy rzucając ten w kąt...
Ja czasem lubie te stresogenne sytuacje a jako ze jestem "obok" sezonu to mam na to czas.
Tak na koniec gdyby ktos zapytał mnie czy warto kupic Sigme BC 1106 DTS,odpowiem bez namysłu,jesli jestes dosc cierpliwy i wytrwały TAK

21.07.2008 19:44
Biegaczka Offline
Turysta
*

No i kaplica.wczoraj przekręciłam śrubkę w magnesiku i do wywalenia jest.Dziś musiałam nowy kupić.Dobrze,że 5 zł mnie kosztował.A dziś...Dziś zerwała mi się gumka od nadajnika.Ot nagle słyszę hałas i widzę,że nadajnik leży na ziemi.Pytanie do Was:czy można taką gumkę kupić w sklepie rowerowym???Oby tak....

Biegaczka, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Apr 2008.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.08.2008 19:51 przez Biegaczka.)
08.08.2008 19:50
Biegaczka Offline
Turysta
*

Okazuje się,że gumka która mi się urwała nie jest tak łatwo dostępna.Kupowałam dziś buty spd i panowie ze sklepu rowerowego pokombinowali i połączyli dwie gumki o róznych średnicach i grubości.(chwała mi za toSmile)W efekcie moge dalej pedałować sobie i nabijać km-ySmile.Nie mniej jednak błąd producenta moim zdaniem.Podobno pękanie gumek zadarza się często,więc może trzeba było pomyśleć o dodatkowym wyposażeniu w postaci extra gumki.

09.08.2008 23:11
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 1,113
No tak - trzeba mocniejsze gumki robićSmile

[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
10.08.2008 21:12
Shagrath Offline
Pro Turysta

Co tak narzekacie,mnie w tym roku dwa razy wystawiła do wiatru gumka i nie od Sigmy i jakos musiałem to przetrwac Smilewinkgrin
Co do licznika,dzisiejszy dzien był w pewnym sensie przeołomowy.
Wracam wieczorem z małego rozruchu i podczas jazdy wskazuje "0"...
A ja pełny luz i od razu wiedziałem o co chodzi,a skąd wiedziałem?
Licznik w lewym górnym rogu wyswietla kółeczko z kreską pionową w srodku,te kóleczko podczas jazdy kręci sie,a dzis zabrakło tam małego kawałka na godzinie trzeciej,dla mnie to był znak ze problem tkwi w czesci licznika na kieraku.
Wytarłem te metalowe styki i sam licznik i działa.
Z innymi usterkami jest podobnie,to kółeczko wyswietla wszystkie usterki,to duzo bardziej inteligentne urządzenie niz mogłem przypuszczac.
Na dzien dzisiejszy nie chce innego licznika,tylko te baterie takie drogie...

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.08.2008 23:16 przez Shagrath.)
10.08.2008 23:13
Biegaczka Offline
Turysta
*

Oj chłopaki Was się to żarty trzymają z tymi gumkamiWink
Ja podobnie jak Shagrath nie zamieniłabym tego licznika na inny,tym bardziej na przewodowySmile

11.08.2008 17:43
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 599
A ja gdybym miał kupować nowy licznik poważnie bym się zastanowił czy rzeczywiście ma być bezprzewodowy Pfft
11.08.2008 17:49
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa Użytkowników
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.