Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tylna przerzutka za nisko?
Autor Wiadomość
mcgawroni Offline
Pomykacz

Ilość postów: 164
Reputacja: Neutral Reputation
Tylna przerzutka za nisko?
Siema, może kojarzycie jak pytałem o długość łańcucha? Wyciągnąłem trzy ogniwa, poprawa jest tylko zaintrygowała mnie przerzutka tylna. Wydaje się być rozciągnięta, mam na myśli, że dolne kółko jest za nisko na najwyższym biegu (najlżejszym, na jedynce dla jasności). Byłem w lesie ostatnio no i pozbierałem trochę liści. Co można z tym zrobić? Sprzęt Shimano ACERA, łańcuch i kaseta Shimano ale modeli nie pamiętam...

Rower tym się różni od drugiego człowieka, że w pełni odwdzięcza się za poświęcony mu czas...
04.02.2008 19:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Reputacja: Positive Reputation
RE: Tylna przerzutka za nisko?
Po części wpłyneło na to skrócenie łańcucha, dolne kółko przesunęło się do przodu, a co za tym idzie także w dół. Wyjściem może być kupno przerzutki z krótkim wózkiem. Może zrób zdjęcie całości to zobaczymy czy jest coś nie tak.
04.02.2008 21:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
mcgawroni Offline
Pomykacz

No zmieni to nie bardzo bo kupiłem sprzęcik w październiku więc nie nastawiam się na szynką zmianę. Jak tylko mój aparat wróci z ferii to postaram się jak najszybciej udekorować to nasze forum hehe

Rower tym się różni od drugiego człowieka, że w pełni odwdzięcza się za poświęcony mu czas...
05.02.2008 12:09
przemu Online
Administrator

Ilość postów: 868
Czekamy na zdjęciaSmile Chociaż jak widze kręci Cię freeride, to może lepiej zamiast skracać łańcuch było zamontowac jakiś napinacz?
08.02.2008 10:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
mcgawroni Offline
Pomykacz

a oto i zdjęcie mojego rowerka. Nie ma rewelacji ale mogę śmiało powiedzie że mógłby być członkiem rodziny hehe... Te malowania to po małej kolizji na asfalcie, zaczęło rdzewieć więc walnąłem lakierem do auta.

Załączone pliki Miniatury

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.02.2008 19:32 przez mcgawroni.)
08.02.2008 19:30
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Nie widac nic niepokojącego, przerzutka ma duże kólka, wózek też jest dość długi i dlatego całość jest dość nisko.
Myślę że możesz spróbować wyregulować przerzutkę żeby ją trochę podnieść. Tuż koło śruby mocowania przerzutki do ramy jest śrubka do zmiany naciągu sprężyny. Tak na oko wygląda że górna kólko jest dośc daleko od zębatki. Regulaja podniesie trochę wózek do góry, a także sprawi że przełożenia będą trochę lepiej wchodzić (zwłaszcza na małych zębatkach)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.02.2008 18:16 przez gb.)
08.02.2008 20:08
Brooce Offline
Mtb Rider
**

Ilość postów: 145
Być może przeszkadza to w jeździe, ale to nic niepokojącego. Taka uroda przerzutki Pfft Można próbować pokręcić tą śrubką, co gb opisał (to się chyba nazywa "śruba do regulacji kąta opasania łańcucha" (??) )
09.02.2008 19:08
Hrobrass Offline
Turysta
*

Ilość postów: 36
Jak dla mnie również nie wygląda to najgorzej. Podaję zdięcie... inny rodzaj przerzutki, ale podejrzewam że i Ty coś podobnego znajdziesz.

Hrobrass, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Jan 2008.
11.02.2008 22:37
mcgawroni Offline
Pomykacz

No u nie też jest taka śrubka. Bawiłem się nią ale za wiele nie daje...

12.02.2008 13:24
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.