Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zabezpieznia
Autor Wiadomość
FRRU Offline
Turysta
*

Ilość postów: 8
Reputacja: Neutral Reputation
zabezpieznia
Hej! Które zabezpiecenie na rower byście mi polecili?

FRRU, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Mar 2008.
24.03.2008 16:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 864
Reputacja: Positive Reputation
RE: zabezpieznia
Jak ma być dobrze i pewnie to tylko zabezpieczenie typu U-lock.

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
24.03.2008 17:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
FRRU Offline
Turysta
*

Ale jakiejś konkretnej firmy?

FRRU, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Mar 2008.
24.03.2008 20:23
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Firmą która wydaje się robic dobre zabezpieczenia jest Kryptonite.

Ja sam używam linki no-name kupionej w superparkecie i jestem zadowolony, narazie nikt nie ukradł mi roweru i chyba nie próbował. Kupując ją zwracałem uwage głównie żeby linka była w miarę gruba, moja ma 12 mm śednicy z czego linka ma ok 1 cm a reszta to miekkie tworzywo. Zamek jest na kluczyk. Dla mnie taka linka jest w sam raz, bo można ją zawinąć na ramę i użyć w razie potrzeby. Oczywiście woże ją tylko okazjonalnie. Zabezpieczenia typu u-lock są pewnie mocniejsze, ale mniej poręczne i nie wszędzie je można użyć z racji tego że nie są tak giętkie jak linka. Są też inne rodzaje zabezpieczeń np. specjalne blokady na koła, a także bardzo podobne do linek łańcuchy.

Sam unikałbym tanich linek z zamkiem szyfrowym
24.03.2008 21:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
przemu Offline
Administrator

Ilość postów: 864
U-lock i łańcuch sa uważane za najlepsze zabezpieczenia. Jednak są ciężkie i nieporęczne. Coś za coś Smile
Tylko też trzeba wspomnieć o wysokiej cenie takowych.

[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
24.03.2008 22:22
FRRU Offline
Turysta
*

Fakt linka jest poręczna i mogę np rower przypiąć do drzewa... Z drugiej strony tamto jest skuteczniejsze. Moim zdaniem słabym punktem może być zamek a nie sama linka. Szyfrowe można niestety łatwo otworzyć...

24.03.2008 23:40
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.