Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zestaw Hamulcy V-Brake SHIMANO
Autor Wiadomość
Peres Offline
Turysta
*

Ilość postów: 2
Reputacja: Neutral Reputation
Zestaw Hamulcy V-Brake SHIMANO
Witam. Jestem tutaj nowy, i mam problem z wyborem całego zestawu hamulcy. Z przodu rowera mam hamulec tarczowy, z tym że tarcza została zalana olejem i słabo hamuje, klocek juz dawno nie wymieniany, i dość słabo chamują i zdecydowałem się na hamulce V-Brake. Myślę nad hamulcami Shimano Alivio, są one dobre ? Bo musiałbym tarcze wykręcić i z tyłu stare hamulce wywalic, bo są troche skrzywione.Chciałbym kupić jakieś dobre, i tutaj jest moje pytanie : Czy hamulce Shimano Alivio będą dobre ? Czy jakieś inne moglibyście mi polecić? Pozdrawiam Peres
19.04.2007 8:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Reputacja: Positive Reputation
RE: Zestaw Hamulcy V-Brake SHIMANO
Ja myśle, że Alivio będzie dobrym wyborem. Z pewnością będą działać dobrze. Rozumiem, że chcesz kupić komplet na przód i tył?
19.04.2007 8:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Peres Offline
Turysta
*

Ilość postów: 2
Reputacja: Neutral Reputation
Tak,na przód i tył. Jeszcze się zastanawiam nad hamulcami Shimano Acera,ale bardziej ciągnie mnie do Alivio.Tylko nie wiem czym się różnią te rodzaje hamulców, wie może ktoś ? Pozdrawiam Peres
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.04.2007 13:11 przez Peres.)
19.04.2007 13:08
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Alivio ma klocki z wymiennymi okładzinami, i waży troche mniej. Budowa jest właściwie taka sama, i pewnie nie odczujesz większej róznicy w hamowaniu między nimi.
19.04.2007 22:28
przemu Online
Administrator

Ilość postów: 868
Nie wiem jak wygląda najnowszy model Alivio (BR-M431) jednak wiem jak wygląda starszy - BR-M430. Korzystałem z niego i spisywał się całkiem dobrzeSmile Więcej informacji na jego temat przeczytasz tutaj. a co do różnicy między Acera a Alivio to nie ma żadnejSmile Shimano w obu grupach stosuje dokładnie takie same hamulce - modele BR-M431 i BR-M421. Ten pierwszy jest droższy, ale wyposażony w klocki z wymiennymi okładzinami. Ten drugi to tańsza wersja. Ramiona wyglądają jak w modelu wyżej, ale klocki są standardowe. Wybór należy do CiebieSmile

----------------------------------------
[ Nie XTR-y napędzają rowerySmile ]
----------------------------------------
21.04.2007 14:58
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.