Na prośbę użytkowników przeniesiono shoutbox na górę. Wypowiedz się czy takie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znacie oswietlenie rowerowe firmy MacTronic?
Autor Wiadomość
bikerek Offline
Turysta
*

Ilość postów: 2
Reputacja: Neutral Reputation
Znacie oswietlenie rowerowe firmy MacTronic?
Witam!Czy ktoś z was np używał produktów firmy MacTronic? Kumpel mi je poleca, bo i cena ponoć fajna i sprzęt dobrej jakości-bardzo wytrzymały,ale wole sie upewnić. Poki co maja stronę http://www.mactronic.pl , a sklep internetowy ma być niedługo. Zobaczymy co stworzą. :-)

bikerek, proud to be a member of forum.mtbikes.info - Forum Rowerowe since Dec 2007.
06.12.2007 12:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gb Offline
Administrator

Ilość postów: 462
Reputacja: Positive Reputation
RE: Znacie oswietlenie rowerowe firmy MacTronic?
Ja używam od 5 lat licznika tej firmy. Kupiłem go za 45 zł, na inny nie było mnie stać. Jest to model Fe 12+. Niestety po pewnym czasie blaszki w uchwycie na kierownicy zaczęły się wyginać, przez co nie było połączenia z czujnikiem i licznik nie liczył prędkości. Również z tego powodu prędkość bywała chwilowo zbyt wysoka, ponieważ niedokładne łączenie powodowało, że licznik dostawał większą niż powinien liczbe impulsów i zawyżał prędkość. Podczas jazdy bywało to niezauważalne, prędkość chwilowa była w normie, jednak po powrocie do domu często moja prędkość max wynosiła np. 90 km/h mimo, że jechałem nie więcej niż 30. W końcu blaszki popękały od ciągłego poprawiania i naginania.
Żeby mieć działający licznik zdecydowałem się przylutować kabel bezpośrednio do płytki drukowanej i wyprowadzic go z licznika przez dziurki w któych były metalowe bolce.
Od tej pory licznik jest przymocowany do kierownicy na stałe, i nie da się go tak po prostu wyjąć i schować do kieszeni.

Kolejne awarie jakie mnie spotkały są związane z czujnikiem i magnesem. Wymieniłem je na nowe, tak jak i kabel, który jest teraz grubszy i mocniejszySmile

Podczas 5 lat użytkowania tylko raz zmieniłem baterię.

W tym roku podczas wywrotki pękł uchwyt licznika. Nie obeszło się bez klejenia.

Ostatnią usterką było wygniecenie się przycisków. Są one gumowe - podobne do tych stosowanych w pilotach tv. Ich wadą jest to, ze po jakimś czasie zabrudzeniu ulegają pokryte przewodnikiem czarne końcówki, przez co trzeba mocno nacisnąc aby licznik zareagował.

Niesforne przyciski zdecydowałem się zamienić na mechaniczne, które przyjemnie klikają. Zasłoniłem je wierzchem gumowych przycisków, aby licznik był w miarę szczelny.

Gdyby nie duża awaryjność byłby całkiem dobry. Ma wystarczająco duzo funkcji dla zwykłego bikera.
Trochę irytująca jest niedokładność zegara. Spieszy średnio o 2 minuty na miesiąc.

Oto link do tego licznika: http://marketeo.com/pl/productDetail/778...E_12+.html

Jeżeli chodzi o oświetlenie to nigdy nie miałem z nim do czynienia. Być może nowe produkty tej firmy są lepiej dopracowane i rzeczywiście warte zakupu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.12.2007 17:05 przez gb.)
07.12.2007 13:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Kontakt | Strona główna | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bike Parts | Bikes |
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za komentarze użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Zabrania się kopiowania, oraz wykorzystywania materiałów bez zgody administratora.

Copyright © 2005-2008 mtbikes.info - rowery, rower, vortal rowerowy

Silnik forum MyBB, © 2002-2008 MyBB Group.