Ja używam od 5 lat licznika tej firmy. Kupiłem go za 45 zł, na inny nie było mnie stać. Jest to model Fe 12+. Niestety po pewnym czasie blaszki w uchwycie na kierownicy zaczęły się wyginać, przez co nie było połączenia z czujnikiem i licznik nie liczył prędkości. Również z tego powodu prędkość bywała chwilowo zbyt wysoka, ponieważ niedokładne łączenie powodowało, że licznik dostawał większą niż powinien liczbe impulsów i zawyżał prędkość. Podczas jazdy bywało to niezauważalne, prędkość chwilowa była w normie, jednak po powrocie do domu często moja prędkość max wynosiła np. 90 km/h mimo, że jechałem nie więcej niż 30. W końcu blaszki popękały od ciągłego poprawiania i naginania.
Żeby mieć działający licznik zdecydowałem się przylutować kabel bezpośrednio do płytki drukowanej i wyprowadzic go z licznika przez dziurki w któych były metalowe bolce.
Od tej pory licznik jest przymocowany do kierownicy na stałe, i nie da się go tak po prostu wyjąć i schować do kieszeni.
Kolejne awarie jakie mnie spotkały są związane z czujnikiem i magnesem. Wymieniłem je na nowe, tak jak i kabel, który jest teraz grubszy i mocniejszy
Podczas 5 lat użytkowania tylko raz zmieniłem baterię.
W tym roku podczas wywrotki pękł uchwyt licznika. Nie obeszło się bez klejenia.
Ostatnią usterką było wygniecenie się przycisków. Są one gumowe - podobne do tych stosowanych w pilotach tv. Ich wadą jest to, ze po jakimś czasie zabrudzeniu ulegają pokryte przewodnikiem czarne końcówki, przez co trzeba mocno nacisnąc aby licznik zareagował.
Niesforne przyciski zdecydowałem się zamienić na mechaniczne, które przyjemnie klikają. Zasłoniłem je wierzchem gumowych przycisków, aby licznik był w miarę szczelny.
Gdyby nie duża awaryjność byłby całkiem dobry. Ma wystarczająco duzo funkcji dla zwykłego bikera.
Trochę irytująca jest niedokładność zegara. Spieszy średnio o 2 minuty na miesiąc.
Oto link do tego licznika:
http://marketeo.com/pl/productDetail/778...E_12+.html
Jeżeli chodzi o oświetlenie to nigdy nie miałem z nim do czynienia. Być może nowe produkty tej firmy są lepiej dopracowane i rzeczywiście warte zakupu.